Dari 1 April, di Rusia ia dirancang untuk memulakan suntikan vaksin campak

Rospotrebnadzor mengumumkan hasratnya Dari 1 April, 2019 mulakan vaksinasi massa terhadap campak seluruh negara. Rancangan resolusi ketua jabatan ketua doktor kebersihan Rusia, Anna Popova, telah diposkan pada portal rasmi rasmi undang-undang rasmi.

Menurut dokumen itu di Rusia dari 1 April hingga 19 Oktober Suntikan vaksin campak tambahan perlu diberikan. Dia menyentuh dahulu orang dewasa dan kanak-kanak yang tidak pernah divaksinasi terhadap penyakit berjangkit berbahaya iniSerta orang asing yang tiba di wilayah negara kita - risiko pengimportan jangkitan dari Ukraine, dari negara-negara Eropah adalah sangat tinggi.

Melindungi kanak-kanak dari campak, akibatnya boleh menjadi tragis, hanya vaksinasi yang akan membantu; tidak ada cara lain untuk mencegah penyakit ini.

Campak sangat menular, ia boleh ditransmisikan dengan udara ke atas jarak jauh, yang menjejaskan keseluruhan lantai bangunan bertingkat dengan pengalihudaraan, walaupun hanya satu orang di pintu masuk yang sakit. Bagi kanak-kanak, komplikasi jangkitan adalah sangat berbahaya, yang boleh menyebabkan kematian kanak-kanak atau kecacatannya.

Anda boleh mendapatkan vaksin secara percuma di klinik di tempat kediaman, serta di kakitangan perubatan di tempat kerja, belajar, di tadika.

Sehingga kini, sekumpulan vaksin tambahan terhadap jangkitan ini telah diterima di semua rantau di negara ini.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan