Lampu Krismas di jalan-jalan London kini berkedip dalam masa yang singkat dengan denyutan jantung bayi

Kisah Krismas yang sangat menyentuh berlaku di London, di mana doktor memutuskan untuk membuat hadiah yang luar biasa kepada seorang budak lelaki dengan kecacatan jantung. Dan sekarang semua lampu yang menghiasi bandar untuk Krismas berkilat secara eksklusif dalam irama degupan jantung kanak-kanak itu.

Billy Hopkin, 2, tinggal di pusat London di West End. Dia adalah pesakit di klinik jantung dan badan amal Tiny Tickers yang membantu keluarga membesarkan anak-anak dengan pelbagai keabnormalan dan kecacatan jantung.

Fakta bahawa budak itu akan dilahirkan dengan hati yang sakit, ibunya dan ayahnya belajar jauh sebelum kelahirannya, imbasan ultrasound semasa kehamilan menunjukkan keabnormalan dalam struktur hati anak-anak. Anak lelaki itu dilahirkan dan segera dia menjalani pembedahan jantung yang teruk, yang berlangsung hampir 15 jam.

Dia menghabiskan hampir sepanjang hidupnya dari kelahiran hingga dua tahun di hospital, dan Krismas ini adalah yang pertama dia akan bertemu di rumah. Untuk hari ini untuk dikenang olehnya sepanjang hayatnya, para doktor dan pekerja yayasan amal memutuskan untuk membuat hadiah yang tidak pernah ada anak-anak di dunia sebelum ini - menjadikan bandar bersinar dalam irama hati penduduk bandar kecil itu.

Mereka membuat perakam nadi khas, yang dipakai pada jari. Perakam menangkap denyutan jantung semasa dan menghantar data ke komputer yang mengawal lampu jalan di London. Ia mengambil sedikit penambahbaikan teknikal dan kelulusan dewan bandar raya - dan lampu-lampu di bandar mula berkedip dengan kekerapan yang sama dengan rentak jantung Billy.

Dengan tindakan mereka, doktor London memutuskan tidak hanya untuk menggembirakan bayi, yang kehidupannya sekarang selamat, tetapi juga untuk menarik perhatian penduduk ibu kota British kepada beribu-ribu bayi dengan cacat jantung yang kini menunggu bantuan. Krismas adalah masa terbaik untuk berkongsi kehangatan jiwa anda dan memberikan semua bantuan yang mungkin kepada mereka yang memerlukannya..

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan