Melahirkan lebih banyak: Kerajaan Rusia telah meletakkan istilah untuk gadai janji istimewa untuk keluarga sehingga tahun 2024

Program pemberian pinjaman gadai janji keutamaan kepada keluarga Rusia dengan anak-anak telah menjadi sebahagian daripada projek "Demografi" nasional. Dengan keputusan Kerajaan Persekutuan Rusia dilanjutkan sehingga 2024.

Untuk tempoh ini dijanjikan dan dijamin. Mengekalkan kadar faedah keutamaan pada pinjaman gadai janji untuk keluarga dengan kanak-kanak pada tahap 6% setahun.

Program ini, yang direka untuk membuat gadai janji lebih mudah diakses oleh kebanyakan ibu bapa dengan anak-anak, telah dilancarkan setahun lalu oleh perintah ketua negara Vladimir Putin.

Diasumsikan bahawa program manfaat keluarga, di mana anak kedua, ketiga dan seterusnya dilahirkan, akan sah sehingga 31 Disember, 2022. Untuk pembiayaan bersama pinjaman gadai janji negeri semasa tahun program akan dihantar 600 bilion rubel.

Sekarang tempoh sah telah dilanjutkan selama dua tahun lagi.

Baru-baru ini, pakar dalam bidang dasar dan strategi demografi telah mencatatkannya kadar kelahiran di negara ini mula jatuh. "Kegagalan" demografi yang diramalkan diramalkan.

Itulah sebabnya Kerajaan Persekutuan Rusia mengambil langkah segera untuk meningkatkan sokongan untuk keluarga dengan anak-anak. Pada hari yang lain, Timbalan Perdana Menteri Tatyana Golikova mengumumkan bahawa mereka merancang untuk melanjutkan program modal bersalin sehingga 2021. Kini berita gembira datang dari "ladang" pinjaman pembiayaan bersama negeri untuk keluarga.

Hari ini, senarai bank yang mengeluarkan pinjaman keutamaan kepada ibu bapa kanak-kanak adalah terhad. Ia dirancang untuk mengembangkannya dan melibatkan sekurang-kurangnya lima kali lebih banyak institusi kewangan dalam program kadar kelahiran daripada hari ini.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan