Pendapatan jatuh, keluarga miskin: Rosstat telah mendedahkan kebenaran mengenai pendapatan Rusia

Perkhidmatan Perangkaan Negeri Persekutuan (Rosstat) pada malam itu menyampaikan data yang mengecewakan, benar, tetapi sepenuhnya rasmi - pertumbuhan pendapatan purata Rusia pada bulan Mei perlahan dengan ketara dan kini tidak lebih daripada 0.3% setahun, sementara hanya pada bulan Mei pendapatan "pergi ke puncak" sebanyak 9.3%.

Paling sukar memukul keluarga dengan anak-anak.

Kembali pada bulan April dan Mac, pendapatan Rusia meningkat dengan mantap sebanyak 4.5-4.7% tahun ke tahun. Dan ia benar-benar gembira, mengingat bahawa selama 4 tahun sebelum pendapatan ini menurun.

Apabila menyusun statistik, pakar mengambil kira pendapatan sebenar yang kekal pada pelupusan keluarga selepas ditolak bayaran yang diperlukan (utiliti, pinjaman, bakul makanan minimum) dan membandingkan baki dengan indeks harga pengguna.

Harga pada bulan Mei tidak sama ada - mereka berkembang benar-benar di semua rantau Rusia sebanyak 0.4%, dan petrol terkenal dengan pantas sebanyak 5.6%.

Pada "Talian Langsung" pada 7 Jun tahun ini, Presiden Rusia mengisytiharkan bahawa negara telah berjaya mencapai pertumbuhan pendapatan yang mantap.

Pakar menilai kejatuhan pendapatan kepada ketidakstabilan ruble dan kenaikan harga minyak. Mengikut ramalan oleh penganalisis kewangan, keluarga dengan anak-anak dan tanpa kanak-kanak tidak perlu bergantung pada pertumbuhan pendapatan dalam masa terdekat - anggaran pertumbuhan hanya boleh berlaku pada awal musim gugur.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan