Rusia akan dapat menerima faedah kanak-kanak bukan di tempat pendaftaran, tetapi di tempat kediaman

Duma Negeri Rusia akan mempertimbangkan bil tersebut mengubah prosedur untuk mengira manfaat kanak-kanak di negara ini. Khususnya, faedah bulanan untuk anak pertama dan kedua boleh diterima bukan sahaja di tempat pendaftaran, seperti kes hari ini, tetapi juga di tempat kediaman sebenar keluarga.

Hari ini, mengikut undang-undang, keluarga boleh memohon elaun kanak-kanak di tempat kediaman, iaitu, melalui pendaftaran dalam pasport. Pada masa yang sama, Kod Awam Rusia menentukan tempat kediaman mana-mana tempat di mana keluarga hidup pada masa ini. Ia adalah percanggahan ini bahawa timbalan menteri bercadang untuk membetulkan.

Ketidaktepatan undang-undang ahli parlimen ditunjukkan oleh ahli-ahli Kerajaan Persekutuan Rusia, mereka juga mengemukakan rang undang-undang yang sama untuk dipertimbangkan.

Jauh hari ini tidak semua keluarga dengan anak tinggal di mana mereka berdaftar. Kadang-kadang untuk mendapat manfaat pendaftaran secara umum, anda perlu pergi ke rantau lain. Di negara ini, menurut ahli-ahli Kerajaan, komunikasi elektronik antara MFC dan badan-badan negara lain telah ditubuhkan, dan oleh itu ibu bapa muda memerlukan menghapuskan keperluan untuk perjalanan dengan dokumen beratus-ratus kilometer jauhnya, untuk menjadi penerima langkah-langkah sokongan negeri yang diletakkan olehnya.

Selepas penggunaan dokumen untuk memohon ibu dan bapa sokongan anak akan dapat di mana-mana rantau di negara inidi mana mereka kini hidup, walaupun mereka tidak didaftarkan di sana dan tidak mempunyai pendaftaran sementara.

Langkah ini sangat tepat pada masanya, kerana penerima faedah bagi anak pertama dan kedua di Rusia akan menjadi lebih banyak dari Januari 2020 - menurut pakar, pembayaran akan mencakupi hingga 70% dari keluarga. Seluruh perkara itu adalah untuk pelupusan Presiden Vladimir Putin, yang menawarkan untuk membayar faedah negara bukan sahaja kepada mereka yang mempunyai pendapatan keluarga per kapita dalam jumlah satu setengah gaji upah, seperti yang terjadi hari ini, a dan mereka yang mempunyai pendapatan dua upah hidup. Norma ini akan berkuatkuasa pada 1 Januari, 2020.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan