Rusia telah mengenal pasti subjek sekolah yang paling penting dan memberitahu siapa mereka melihat anak-anak mereka pada masa akan datang.

Walaupun kanak-kanak melepasi USE, Pusat Levada mengadakan tinjauan pendapat secara besar-besaran di kalangan orang dewasa.

Kali ini mereka tidak ditanya mengenai pembaharuan pendidikan moden, tetapi hanya diminta menamakannya mata pelajaran sekolah yang paling penting. Hampir separuh daripada responden mengatakan bahawa ini adalah - Bahasa dan sejarah Rusia.

Selain itu, ia adalah sejarah yang mendapat tempat pertama yang sepatutnya - dianggap sebagai yang paling penting dalam sains oleh 49% responden. Bagi Rusia, 43% daripada Rusia mengundi.

Lebih dari 35% orang dewasa mempunyai pendapat yang berbeza - setiap ketiga mengundi untuk matematik.

Hanya 27% orang tua yang menganggap penghargaan yang paling penting dalam program sekolah. bahasa asing. Setiap keempat bahasa Rusia yang diiktiraf sebagai sains komputer sebagai pengajaran terbaik, dan setiap kelima yakin menyatakannya menganggap pelajaran buruh sebagai yang paling penting.

Sekarang puluhan ribu kanak-kanak ditentukan dengan profesion masa depan, orang dewasa tahu dengan tepat yang ingin melihat anak-anak mereka pada masa akan datang.

Kebanyakan undi mendapat profesion doktor - untuk hakikat bahawa kanak-kanak bertindak di sekolah perubatan mengundi setiap kelima daripada responden.

15% daripada mimpi Rusia melihat kanak-kanak oleh tentera, 10% mahu anak lelaki dan anak perempuan menjadi ahli perniagaan, seperti yang mereka mahukan untuk diploma kanak-kanak jurutera.

Dan hanya 3% orang dewasa berkata mereka akan berbangga dengan anak yang memilih jalan guru.

Kaji selidik ini telah dijalankan di 136 daerah di Rusia, meninjau 1600 orang.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan