Orang Rusia telah mengenal pasti bandar-bandar terbaik untuk hidup dengan kanak-kanak.

Para ahli portal hartanah besar Domofond.ru menjalankan kajian tahunan dan menyediakan ranking bandar-bandar terbaik untuk hidup dengan anak-anak.

Setiap tahun peserta kajian dari pelbagai rantau dijemput untuk menilai pembangunan infrastruktur kanak-kanak di bandar tertentu. Pada tahun ini, penduduk 150 bandaraya Rusia mengambil bahagian dalam tinjauan itu. Prasarana yang dianggarkan ditanya dalam mata dari 0 hingga 10.

Mata diberikan untuk ketersediaan dalam jarak berjalan kaki dari tadika, klinik, sekolah, kedai dan farmasi, permainan dan kawasan sukan.

Akibatnya, di tempat pertama, menurut orang Rusia, Moscow. Ia adalah yang paling mudah untuk hidup di dalamnya dengan kanak-kanak, kerana di ibu negara di hampir setiap perhatian khusus daerah dibayar kepada pembangunan infrastruktur kanak-kanak.

Di kedudukan kedua dan ketiga dalam ranking adalah Wilayah Moscow Domodedovo dan Mytischi. Mereka diikuti oleh St Petersburg dan Tyumen.

Kedudukan rata-rata penarafan diduduki oleh bandar-bandar Volga dan Siberia, sehingga Tomsk memiliki tempat ke-62, Barnaul - tempat ke-52, dan tempat-tempat Samara - ke-49. Orang luar adalah Volokolamsk, Shakhty, Novocherkassk dan Velikie Luki.

Perlu diperhatikan bahawa tidak lama dahulu penarafan tahunan telah diterbitkan di Web. kebanyakan bandar minum di negara ini. Begitu banyak pemimpin penarafan alkohol ini berada dalam posisi yang paling baru dalam kedudukan kecergasan untuk kehidupan dengan anak-anak.

Di samping penarafan keseluruhan wilayah, republik dan wilayah yang paling sesuai untuk kehidupan dengan kanak-kanak, para pakar portal hartanah dianugerahkan setiap rantau negara skor purata mereka sendiri, yang memperlihatkan kepuasan penduduknya dengan infrastruktur kanak-kanak.

Sila ambil perhatian walaupun di bandar-bandar utama skor purata ini lebih rendah daripada setahun laluyang mengatakan bahawa tuntutan ibu bapa dengan anak-anak berkembang, dan infrastruktur yang ada secara beransur-ansur berhenti untuk menyenangkan mereka seperti dahulu.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan