Orang Rusia secara terang-terangan mengakui berapa ramai anak yang ingin ada

Dana "Pendapat Awam" gembira Rusia dengan satu lagi tinjauan sosial yang diturunkan sikap sebenar penduduk negara untuk melahirkan anak.

Semua responden diminta satu soalan: "Berapa banyak anak yang anda mahukan?". Keputusan kajian menunjukkan bahawa majoriti orang di negara ini mematuhi "makna emas".

Mengenai keinginan anda untuk mempunyai hanya satu kanak-kanak 10% lelaki dan wanita dalam umur pembiakan (dari 18 hingga 45 tahun) berkata.

Majoriti bercakap untuk dua orang anak - kira-kira 48%.

Menjadi ibu bapa tiga kanak-kanak kira-kira setiap kehendak keluarga kelima - 21%, dan hanya 9% orang Rusia yang ditinjau bersedia untuk membuat keputusan mengenai anak keempat.

Pada lima bersetuju untuk menjadi 2%, dan untuk jumlah yang lebih besar kanak-kanak dalam keluarga - hanya 0.5% daripada responden.

Kepada soalan itu pada umur berapa lebih baik untuk mempunyai anak, orang Rusia menjawab hampir sebulat suara: untuk kelahiran anak pertama dalam seorang wanita berusia 21-24 tahun dipanggil yang optimum. Maka menjawab separuh daripada responden.

Tetapi seorang lelaki awal untuk memperoleh keturunan tidak berbaloi, lebih baik jika seorang lelaki menjadi ayah pada usia 25-32 tahun. Jadi menjawab 55% responden.

Sebab-sebab di mana kelahiran bilangan kanak-kanak yang dikehendaki ditangguhkan atau tidak dilaksanakan sama sekali, selebihnya mimpi, menurut responden, ketidakstabilan dalam arena kewangan, kos barangan kanak-kanak yang tinggi dan perkhidmatan pendidikan, serta masalah kekurangan ruang hidup.

Penduduk 54 wilayah Rusia mengambil bahagian dalam tinjauan itu. Satu setengah ribu orang menjawab soalan itu.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan