Pasangan Rusia ditahan di Malaysia kerana menyusu bayi

Polis Kuala Lumpur (Malaysia) menahan pasangan Russia untuk rawatan kanak-kanak yang tidak boleh diterima. Rusia Mikhail Bondaruk dan Yekaterina Shikhmanova menggemparkan bayi mereka sendiri kepada orang ramai di jalanan Malaysia. Para tahanan sendiri menegaskan bahawa mereka tidak melakukan apa-apa jenayah mereka hanya mengamalkan senaman dinamik dengan anak-anak mereka, yang mana bayi itu terbiasa dari hari-hari pertama hidupnya.

Tetapi argumen sepasang polis tidak meyakinkan. Mereka dituduh melakukan tindakan yang boleh menyebabkan akibat yang serius untuk kanak-kanak itu, dan sekarang Mikhail dan Catherine menghadapi denda besar atau sepuluh tahun penjara.

Penahanan itu diikuti selepas video muncul di Facebook di mana orang Rusia menunjukkan yoga bayi yang dinamik di jalanan dalam tindakan: seorang lelaki berayun anak lelaki berusia empat bulan, memegang kakinya, melemparkan bola ke udara di bawah sorakan penumpang yang marah. Video itu diterbitkan oleh salah seorang saksi mata dari cermin ini. Dia marah dan mendesak pihak berkuasa mengambil tindakan untuk menghentikan tindakan "tidak bertanggungjawab" terhadap kanak-kanak itu.

Bingkai dengan cepat menjadi popular, dan apabila video memperoleh lebih daripada 12,000 paparan, Facebook "matang" untuk menambahkan video dengan amaran bahawa ia mungkin mengandungi adegan keganasan terhadap seorang kanak-kanak.

Ia mengambil sedikit masa sehari selepas penerbitan dan polis Malaysia bertindak balas terhadap bantahan awam. Rusia mendapati, dijumpai dan ditangkap. Dalam kes ini, penahanan tidak dilakukan di suatu tempat, tetapi sekali lagi di jalanan, di mana ibu dan ayah bayi itu lagi mempunyai persembahan jalanan. Ia diandaikan supaya mereka memperolehnya.

Adalah diketahui bahawa keluarga ini sangat luar biasa: Mikhail dan Catherine berkeliaran di Asia, melakukan yoga, makan buah sahaja, selalu pergi tanpa alas kaki, tidak menggunakan dadah. Seorang lelaki terlibat dalam muzik, isterinya adalah seorang artis. Perjalanan di negara-negara Asia, pasangan Rusia memberikan konsert jalanan, memberitahu kisah dongeng Rusia. Dengan kelahiran anak perempuan mereka, Rusia memutuskan untuk memperluaskan repertoir mereka dan memperkenalkan persembahan akrobatik ke dalam program persembahan, terutama kerana kanak-kanak itu tidak asing dengan terbang - mereka terlibat dalam yoga dinamik dengan dia sejak lahir.

Di kedutaan Malaysia di Rusia, setakat ini tiada komen mengenai keadaan itu. Satu-satunya perkara yang diplomat berjaya dicapai adalah pembebasan pasangan itu dengan jaminan. Sekarang, Mikhail dan Catherine sedang menunggu pengadilan dan pengusiran ke tanah air mereka, pelayaran Asia mereka, nampaknya sudah berakhir.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan