Wanita Rusia akan dibenarkan untuk mengambil anak-anak untuk bekerja

Kementerian Buruh Rusia mengeluarkan kenyataan rasmi kepada majikan. Mereka dijemput menyusun bilik permainan kanak-kanak khas di pejabat syarikat mereka dan menyewa pendidik di sana.

Kemudian pekerja yang tidak mempunyai anak untuk meninggalkan anak itu akan dapat membawanya langsung ke tempat kerja.

Rangka perundangan menyediakan ini. Terdapat satu set langkah untuk mewujudkan keadaan untuk pekerjaan wanita dengan anak-anak, ia disediakan oleh projek "Demografi" nasional.

Kementerian Buruh menggesa majikan untuk bekerja melalui isu ini pada 1 Julai 2019 dan mengemukakan cadangan mereka.

Siapa yang boleh berguna untuk bilik kanak-kanak di perusahaan?

Wanita yang bekerja sambilan, serta mereka yang bekerja pada hari Sabtu, kerana ini adalah hari di tadika pada hujung minggu, dan walaupun kanak-kanak menghadiri tadika pada hari kerja, pada hari Sabtu ibu menghadapi masalah di mana untuk melampirkan anak itu selama satu hari.

Inovasi juga boleh dicari oleh bapa, termasuk bapa tunggal.

Wakil-wakil perniagaan telah menanggapi rayuan Kementerian Buruh. Mereka secara umumnya menyokong idea itu, tetapi mereka sangat berharap bahawa pembinaan dan susunan bilik kanak-kanak tidak akan menjadi beban berat semata-mata di bahu mereka. Perniagaan mengisytiharkan keperluan untuk subsidi kerajaan untuk tujuan ini..

Kementerian Buruh tidak menolak kemungkinan subsidi, tetapi bahagian pemulihan kos dari perbendaharaan negeri belum ditentukan.

Secara semulajadi, untuk menerima permintaan Kementerian Buruh tidak boleh secara harfiah, khususnya, tidak digalakkan untuk menganjurkan bilik kanak-kanak secara langsung di perusahaan dalam keadaan bahaya tinggi dan keadaan kerja yang sukar.

Adalah jelas bahawa di lombong atau pembetung, di mana orang bekerja, anda tidak dapat mengatur bilik kanak-kanak. Perusahaan dan pertubuhan sedemikian dijemput untuk mempertimbangkan pilihan untuk meletakkan kawasan permainan untuk anak-anak pekerja di pejabat pengurus.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan