Pada bulan September, sekolah-sekolah dan universiti-universiti Rusia akan memberi pelajaran tentang bahaya hooking dan pendakian

Timbalan-timbalan Duma Negeri Rusia mengisytiharkan keperluan untuk memperkenalkan pelajaran khas di sekolah-sekolah dan dalam kursus pertama dan kedua universiti di negara ini, di mana kanak-kanak dan pelajar dapat belajar tentang bahaya menangkap dan mengangkat, serta segala-galanya yang boleh menjadi ancaman kepada seorang anak.

Pejabat Kementerian Dalam Negeri melaporkan peningkatan kecederaan kanak-kanak dan kemalangan tragis. Pediatrik juga bersetuju sepenuhnya dengan mereka, yang pasti tahu bahawa pada musim panas, pesakit muda di bilik kecemasan hampir sepanjang masa.

Kiri kepada diri sendiri, anak-anak, menurut timbalan menteri, menonton video mengenai perkhidmatan video, melihat orang lain melompat ke atas bumbung kereta api, dan mendaki ke bangunan tinggi. Menurut pilihan rakyat, banyak yang cuba mengulangi apa yang mereka lihat hanya kerana rasa ingin tahu.

Di sekolah, menurut timbalan Duma Negeri, mereka menghabiskan banyak masa untuk menerangkan keselamatan kebakaran, peraturan tingkah laku dalam takungan, dan bahaya alkohol dan dadah.

Tetapi mereka hampir tidak memberitahu anda bagaimana eksperimen berisiko berbahaya dengan bumbung bangunan dan langkah-langkah kereta api elektrik boleh berbahaya.

Memperkenalkan kelas tersebut dirancang sejak September.

Dianggapkan bahawa mereka akan dihadiri oleh pegawai polis, ahli traumatologi, guru yang akan dapat dengan jelas dan dengan contoh yang baik beritahu mengapa anda tidak perlu menaiki bumbung keretapi dan bumbung berbahaya bangunan tinggi.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan