Kanak-kanak Rusia diculik berhampiran sekolah: adakah ia benar?

Ibu bapa Rusia sangat cemas. Dalam rangkaian sosial dan mesej segera popular baru-baru ini, mereka sering menerima senarai mel, di mana orang yang tidak diketahui "mesra" memberi amaran itu berhampiran sebuah sekolah atau gimnasium di sebuah kampung, kanak-kanak diculik, manakala polis diam dan tidak aktif.

Ia sampai ke tahap bahawa beberapa ibu dan bapa mula menemani anak lelaki dan anak perempuan mereka yang agak besar ke sekolah.

Polis benar-benar senyap pada mulanya, tetapi sekarang kesabaran telah "pecah" - Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri Rusia secara rasmi menjawab semua ibu bapa negara mengenai apa yang sebenarnya berlaku..

Para pengawal perintah memeriksa maklumat tersebut dan mendapati bahawa ibu bapa menjadi mangsa hooligan spam biasa, yang dengan demikian "dilayan" dengan bermain pada perasaan orang tua yang paling penting. Tidak ada penculikan, terutama yang bersiri, pada hakikatnya.

Pakar-pakar menanya ibu bapa untuk tenang dan sihat melihat situasi - mesej tidak pernah menunjukkan nama bandar. Dan nombor sekolah 4, 7, 30, dan lain-lain terdapat di mana-mana bandar, terutamanya kerana bilangan "spammer" sekolah tidak selalu menunjukkan.

Selalunya terhad kepada konsep "di pusat bandar", "di sekolah yang sama di pinggir bandar", "di kawasan perindustrian bandar", dan lain-lain. Konsep sedemikian boleh digunakan untuk hampir 100% penempatan Rusia.

"Spammer" menggambarkan situasi berikut: "seorang wanita meminta kanak-kanak mengambil gambarnya dan membawa anak-anak itu ke arah yang tidak diketahui, meletakkannya di dalam kereta di mana rakan sejenayah sedang menunggu", "seorang wanita memikat kanak-kanak ke dalam kereta dengan hadiah" Penulis surat dikehendaki memberi amaran kepada semua kanak-kanak.

Cerita fiksyen 100%, tiada tuduhan sedemikian dibuat kepada agensi penguatkuasa undang-undang.

Ia sudah diketahui bahawa ibu bapa hampir semua wilayah Rusia, serta Kazakhstan, menerima surat tersebut.

Tidak diketahui "spammer" - provokator kini cuba untuk menubuhkan dan mencari jabatan "K" Kementerian Dalam Negeri negara.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan