Universiti-universiti Rusia telah menerbitkan peraturan untuk menerima kanak-kanak pada tahun 2019

Universiti Rusia peraturan kemasukan dikemas kini. Kanak-kanak sekolah yang sedang belajar di gred 11, serta ibu bapa mereka, harus mengenali peraturan baru mengenai kemasukan sekarang. Banyak institusi pendidikan tinggi telah menukar senarai peperiksaan masuk.

Dan dari hari ini, kita tahu berapa banyak tempat anggaran yang boleh dipertimbangkan oleh graduan sekolah.

Kebanyakan universiti telah menerbitkan peraturan baru di bahagian yang relevan di laman web mereka, selebihnya harus memberitahu pemohon masa depan dan ibu bapa mereka dalam masa 2-3 hari.

Pada tahun ini, kemas kini awal adalah disebabkan oleh fakta bahawa Kementerian Pendidikan dan Sains menuntut lebih banyak ketelusan dan ketepatan dalam penjalanan penerimaan syarikat-syarikat di institusi pendidikan. Oleh itu, kini kanak-kanak mempunyai peluang untuk memutuskan arah, fakulti, mata pelajaran, yang pada musim bunga tahun depan mereka akan mengambil dalam format EGE.

Dalam maklumat terkini Universiti harus menyatakan:

  • tempoh pemfailan;
  • senarai tepat disiplin untuk kemasukan;
  • prosedur untuk memfailkan rayuan;
  • bilangan tempat belanjawan.

Ia sudah diketahui tahun depan Bilangan tempat belanjawan terbesar akan disediakan di kawasan yang berkaitan dengan latihan guru masa depan, pakar dalam bidang pertanian, dan pengaturcara. Di universiti yang paling berprestij di negara ini, termasuk dalam TOP-10 mengikut Kementerian Pendidikan dan Sains, tempat-tempat yang paling bebas dirancang untuk diperuntukkan untuk ahli matematik dan ahli fizik - di Moscow State University ke Fakulti Matematik dan Matematik dan Fakulti Siberia. Di MIPT - ke fakulti fizik.

Ia dijangka bahawa purata skor mata pelajaran akan meningkat tahun depan. Seperti dahulu, para pemenang Olimpik profil akan mendapat faedah selepas kemasukan. Senarai sebenar Sukan Olimpik, hasilnya diambil kira apabila diterima, boleh didapati dalam peraturan kemasukan universiti tertentu.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan