Jangan duduk di rumah: Ahli sosiologi Rusia telah mengetahui apa yang membuat wanita meninggalkan dekri sebelum jadual

Tidak ada lagi 20% wanita melahirkan bersedia untuk tahun pertama untuk bekerja.

Kesimpulan ini dicapai oleh pakar-pakar dari Romir holding, yang menjalankan kajian sosial berskala besar. Lebih separuh (55%) ibu muda akan tinggal bersama anak-anak mereka di rumah hingga umur 2.5-3 tahun.

Penyelidik meninjau 400 wanitayang tinggal di bandar-bandar besar, dan yang berusia di bawah 40 tahun.

Semua responden sama ada menunggu anak, atau baru-baru ini menjadi ibu.

Walau bagaimanapun, sosiologi agak terkejut dengan jawapan kepada soalan itu bolehkah wanita masih keluar dari perintah itu dengan syarat mereka akan dibayar lebihdaripada sebelumnya. Hampir 60% ibu muda dan masa depan menjawab soalan ini secara positif.

Kira-kira sepertiga wanita tidak bersetuju untuk meninggalkan kanak-kanak dengan saudara atau pengasuh untuk apa-apa pendapatan dan berhenti kerja.

Kajian menunjukkan bahawa satu lagi motivasi untuk ibu muda, yang mendorongnya untuk bekerja, adalah untuk menawarkan satu aktiviti baru yang lebih menarik.

Terancam hanya 16-17% ibu muda bersedia untuk bekerja. Mereka tidak terlalu takut dengan pemotongan - ibu muda tidak akan ketinggalan dengan ini.

Tetapi terdapat 15% daripada mereka yang mengatakan bahawa mereka hanya mahu bekerja, kerana di rumah mereka bosan.

Terdapat hanya kira-kira 8% wanita yang tidak mempunyai wang, prospek kerjaya dan teraan baru tidak bersedia untuk meninggalkan kanak-kanak di bawah umur 3 tahun tanpa kehadiran mereka.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan