Pelajar Rusia boleh mula belajar dari buku audio

Di Duma Negeri, Persekutuan Rusia telah menaikkan satu lagi cadangan untuk memperbaiki sistem sekolah moden.

Vasily Vlasov, ahli Jawatankuasa Pendidikan Fizikal, Sukan, Pelancongan dan Pemuda, mencadangkan mencari tempat dalam program pendidikan untuk buku audio, sebahagiannya menggantikannya dengan kertas atau buku elektronik mengenai kesusasteraan dan sejarah.

Perlu diingatkan bahawa inovasi ini memerlukan penciptaan aplikasi khas untuk tablet dan telefon pintar, di mana semua fiksyen dan kesusasteraan saintifik yang diperlukan dalam format audio akan dikumpulkan dan diedarkan ke dalam kelas.

Tetapi sudah tentu, mereka tidak sepatutnya enggan membaca seperti itu. Seperti yang dibayangkan oleh penulis inisiatif, jumlah maklumat audio tidak boleh melebihi 15% dari jumlah maklumat dalam subjek.

Mengambil kesempatan daripada buku audio, sekolah boleh jadi apabila tidak ada peluang untuk membaca, atau membaca boleh merosakkan penglihatanSebagai contoh, semasa perjalanan ke kereta bawah tanah, di kereta api, di dalam bas. Di sana lebih baik memilih format audio dan secara senyap mendengar karya sastera yang diberikan. Selebihnya, ia lebih masuk akal untuk dibaca.

Terdahulu, Timbalan Perdana Menteri Maxim Akimov berkata bahawa semua sekolah Rusia, tanpa pengecualian, akan dihubungkan dengan Internet berkelajuan tinggi sehingga 2021.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan