Ibu bapa Rusia kini dapat berehat dengan kanak-kanak di sanatoriums atas perbelanjaan majikan

Pada tahun yang akan datang, satu lagi inovasi berguna dan menyenangkan menanti ibu bapa Rusia dan anak-anak mereka - peluang untuk berehat bercuti di sanatorium dan resort di negara asal dengan perbelanjaan majikan.

Sejak 1 Januari 2019, pindaan kepada undang-undang semasa telah mula berkuatkuasa, yang mencadangkan kepada pihak berkuasa fiskal untuk mengambil kira dana yang dibelanjakan oleh pembayar cukai besar (ketua perusahaan dan organisasi) untuk membeli baucar untuk pekerja dan ahli keluarga mereka semasa mengira asas cukai.

Oleh itu, majikan akan dapat meringankan beban cukai perniagaan mereka, dan pekerja akan dapat membayar balik kos percutian dengan kanak-kanak bercuti.

Namun, pada hari cuti dan perjalanan asing ke CIS, peraturan baru tidak berlaku. Masih perlu membeli permit dan tiket dengan perbelanjaan mereka sendiri. Tetapi resort dan resort di Rusia akan menjadi lebih mudah.

Keupayaan untuk menerima pampasan untuk cuti di Rusia dari kepala akan diberikan kepada pekerja Russia, pasangan sah mereka, serta ibu bapa dan anak-anak. Syarat penting: kanak-kanak pada masa pembelian permit mestilah berumur kurang dari 18 tahun, atau sehingga 24 tahun - jika kanak-kanak sedang belajar pada belanjawan universiti sepenuh masa. Bilangan kanak-kanak tidak terhad.

Satu lagi syarat penting: kos tidak boleh melebihi jumlah 50 ribu rubel bagi setiap orang.

Mengurangkan beban cukai untuk semua peringkat dan bentuk syarikat adalah tawaran yang sangat menguntungkan, dan oleh itu, pakar-pakar dari Kesatuan Kebangsaan Industri Pelancongan, motivasi untuk para pengarah sangat baik. Dengan menghantar kakitangan dengan keluarga untuk berehat dengan mengorbankan perusahaan, anda boleh mendapatkan beberapa kelebihan penting sekali: pekerja bahagia dan berehat, keluarga, pemotongan cukai dan reputasi profesional yang baik.

Setakat ini, menurut anggaran awal oleh para pakar, tidak kurang satu juta orang akan dapat berehat pada tahun 2019, kira-kira 200 ribu majikan di negara ini telah menyatakan keinginan mereka untuk mengambil bahagian dalam amalan ini. Oleh itu, ia secara beransur-ansur merancang untuk mengembalikan amalan cuti yang berpatutan, diberi pampasan dalam banyak aspek oleh perusahaan di mana orang itu berfungsi.

Dianggap sebagai ukuran akan meningkatkan kualiti hidup untuk keluarga dengan kanak-kanak - Jika ramai yang tidak mampu untuk pergi bercuti ke sanatorium, kini mereka akan mempunyai peluang seperti itu.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan