"Ayah Vasya adalah kuat dalam matematik": Ibu bapa Rusia melakukan kerja rumah mereka untuk anak-anak mereka

Lebih separuh daripada ibu dan bapa Rusia mengakui itu melakukan kerja rumah sekolah dan bukannya dengan anak lelaki dan anak perempuan mereka.

Data sedemikian diperoleh semasa tinjauan sosiologi.

Dalam tindakan sedemikian, mengakui 56% orang dewasa.

Selalunya, ibu dan bapa perlu menyelesaikan masalah matematik untuk kanak-kanak (ini adalah 32% responden menjawab).

28% ibu dan bapa mengatakan bahawa mereka melakukan pekerjaan bahasa asing untuk kanak-kanak, 26% orang Rusia untuk kanak-kanak. Separuh daripada ibu bapa mengambil topik tertentu, dan 19% membuat kesusasteraan (tidak jelas sama sekali bagaimana mereka mengajar mereka ayat-ayat untuk kanak-kanak atau membaca klasik Rusia yang abadi bukannya?).

Daddies biasanya membantu kanak-kanak sekolah dengan matematik, fizik dan penggubalan. Moms - dengan sejarah, bahasa Rusia dan lukisan.

Kira-kira 70% ibu bapa menyatakan bahawa mereka melakukan kerja rumah dengan anak-anak mereka, iaitu, sebenarnya, mereka hanya meminta dan membantu. Hanya satu dari sepuluh ibu bapa yang bersetuju untuk melakukan tugas itu sendiri daripada anaknya.

37% ibu bapa mengatakan bahawa kerja rumah anak-anak untuk mereka adalah amalan yang sangat baik, kerana program sekolah yang menghormati diri tidak dapat dilupakan.

Dan hanya setiap orang ketiga yang ikhlas percaya bahawa anak itu harus melakukan pelajarannya sendiri.

Oleh kerana ibu bapa masih mempunyai kerja dan pekerjaan rumah tangga, ahli sosiologi mengambil minat apabila mereka mencari masa untuk pelajaran kanak-kanak dan berapa banyak yang mereka lakukan secara purata. Ternyata sepertiga ibu bapa di Rusia membelanjakan kira-kira 1 jam sehari mengenai pelajaran murid-murid mereka. Kurang sedikit (29%) mengajar pelajaran dengan kanak-kanak selama 2 jam, dan hanya dalam setiap kerja rumah keluarga kelima bertukar menjadi "siksaan" yang agak panjang - lebih daripada 3 jam sehari.

Lebih daripada 8 ribu ibu bapa Rusia mengambil bahagian dalam tinjauan itu.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan