Psikologi Rusia telah menafikan pendapat bahawa wanita menjadi bodoh pada cuti bersalin

Psikologi Moscow telah mengatakan bahawa wanita ada cuti bersalin. jangan menjadi bodoh, dan letakkan lebih banyak kepribadian yang pelbagai. Semua kenyataan tentang kemerosotan keupayaan intelektual seorang wanita yang mengambil berat tentang seorang anak dan tinggal di rumah bukanlah mitos.

Ini dinyatakan oleh Marina Ponomareva, seorang profesor di Institut Psikoanalisis Moscow.

Kelahiran seorang kanak-kanak, katanya, adalah peristiwa penting bagi seorang wanita. Dia mula mendapat pengalaman hidup yang benar-benar baruterutamanya jika anak sulung dilahirkan. Dalam pembelajaran jenis aktiviti baru tidak mustahil untuk menjadi bodoh pada prinsipnya.

Bagi "simptom" bersalin yang biasa, seperti gangguan ingatan, gangguan kepekatan, ahli psikologi mengaitkannya dengan pemulihan selepas kematian badan dan keletihan wanita, kerana menjaga bayi memerlukan banyak tenaga. Pengalaman, keseronokan, kurang tidur malam.

Masa yang dihabiskan untuk cuti bersalin agak kerap memberi faedah kepada wanita - mereka belajar sesuatu yang baru, mencari pekerjaan sambilan di Internet, membaca, menonton filem dan mengembangkan cakrawala mereka.

Berapa banyak yang anda perlukan untuk duduk di atas dekri itu, ahli psikologi berdiam diri. Tetapi mereka tidak melihat apa-apa yang salah dengan wanita yang tinggal dengan kanak-kanak selama mungkin - ia tidak akan membahayakan kecerdasannya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan