Pediatrik Rusia memanggil produk yang tidak sepatutnya diberikan kepada kanak-kanak

Pediatrik Rusia beralih kepada ibu bapa dan mendesak untuk mengawasi dengan teliti apa yang dimakan anak itu, kerana kesihatan bergantung pada dietnya hari ini.

Yang paling berbahaya dipanggil kedai jus dibungkus dan minuman berkarbonat. Mereka mempunyai terlalu banyak gula. Gantikan minuman kanak-kanak kegemaran ini memerlukan buah buatan sendiri, teh, jus buah, susu atau jus segar.

Juga, anda tidak boleh memberi makanan segera dan burger. Kanak-kanak tidak akan menerima bahan-bahan yang berguna untuk pertumbuhan dan perkembangan dari makanan tersebut, tetapi dengan mudah boleh mendapatkan obesiti, diabetes mellitus tidak dalam masa yang akan datang, tetapi dalam masa yang sesingkat mungkin.

Jangan berikan kepada kanak-kanak dan sosej dengan sosej. Bahagian daging sebenar dalam produk tersebut adalah minimum, tetapi kandungan garam, bahan pengawet, pewarna dan penambah rasa melebihi had.

Di samping itu, penting untuk mengecualikan daripada diet. mayoniskaya lemak sayuran, gluten dan pemekat. Jika anda benar-benar mahu memanjakan anak dengan sos ini, anda boleh membuat mayonis buatan sendiri. Tetapi siap dari kedai - makanan bukanlah untuk kanak-kanak.

Berhati-hati memilih makanan dalam tin. Terdapat hampir tidak ada vitamin dalam ikan atau sayuran, tetapi terdapat banyak lemak dan pewarna.

Tidak bernilai membeli cip dan keropok - Ini adalah pemimpin sebenar dalam jumlah sebatian kimia yang berbahaya.

Tutup senarai produk yang dilarang kek kedai dan paikaya lemak trans, minyak sawit, gula.

Mana-mana makanan yang dilarang boleh disediakan secara bebas daripada bahan-bahan semula jadi, dan oleh itu pencinta keropok dan kek tidak boleh mengucapkan selamat tinggal kepada makanan kegemaran mereka selama-lamanya. Tetapi walaupun hidangan buatan sendiri perlu diberikan dengan berhati-hati - manis dan goreng Berikan anak dalam jumlah yang terhad.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan