Kanak-kanak Rusia akan dapat menghadiri teater secara percuma.

Menteri Kebudayaan Rusia Vladimir Medinsky mencadangkan untuk membuat percuma melawat teater kanak-kanak di negara ini.

Tiket teater tidak berharga dirancang untuk diperkenalkan dalam rangka projek kebangsaan baru "Keluarga ke Teater". Matlamat projek ini adalah untuk merangsang keluarga dengan anak-anak mereka untuk menghadiri teater di bandar mereka lebih kerap.

Medina merujuk kepada fakta bahawa teater Rusia di luar negeri adalah asas budaya negara kita, produksi Rusia adalah satu kejayaan besar.

Pada masa yang sama, di negara kita tidak semua orang mengetahui tentang produksi terkini walaupun di bandar mereka sendiri, dan di teater, mengikut statistik, ibu bapa dengan anak-anak 1-2 kali setahun. Selalunya - pada persembahan Tahun Baru dan sekali setahun.

Projek baru harus mengubah keadaan dan menanamkan dalam keluarga lebih banyak kebiasaan untuk pergi ke teater.

Ia dirancang bahawa tiket percuma akan disediakan. untuk kanak-kanak di bawah umur 7 tahun yang datang bermain dengan ibu bapa atau salah seorang daripada mereka.

Angka-angka teater yang terkenal, termasuk Sergey Bezrukov, telah meluluskan inisiatif Menteri Kebudayaan dan menegaskan bahawa negara akan mendapat peluang untuk menaikkan seluruh generasi orang yang suka dengan seni teater.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan