Bank Rusia tidak tahu bagaimana untuk menggabungkan pinjaman pembiayaan semula dan matkapital

Wakil-wakil Persatuan Bank Rusia menyatakan bahawa mereka ada Masalah yang tidak dapat ditoleransi dengan pembiayaan semula gadai janji untuk keluarga dengan anak-anak, jika dibayar dengan menggunakan dana modal bersalin.

Adalah hakikat untuk menggunakan modal bersalin yang merumitkan tugas menggantikan syarat pinjaman dengan yang lebih baik untuk keluarga.

Sekiranya keluarga dengan anak-anak mula membayar pinjaman gadai janji dengan bantuan matkapitala, tetapi sekarang dia mahu mendaftar semula gadai janji pada set kadar yang dikurangkan pada kadar 6% setahun, apartmen atau rumahnya harus dicagarkan kepada institusi kewangan baru.

Tetapi sebahagian daripada apartmen, yang dibayar dengan cara matkapital, adalah milik anak dan tanpa persetujuan badan penjaganya untuk menukar syarat-syarat bank kontraktor tidak boleh.

Di penjagaan itu pemerintahan tidak dapat menyimpulkan apa yang sedang terjadi, dan oleh itu mereka tidak memberi kebenaran, Lagipun, secara logik, pinjaman baru memburukkan lagi keadaan kewangan bayi.

Sebuah bank yang tidak mempunyai permit sebegini tidak boleh membuat ikrar, masing-masing, hanya ada jalan keluar - untuk menaikkan kadar faedah atas pinjaman atau menolak keluarga.

Para bank merayu kepada pihak berkuasa dengan permintaan untuk membuat cadangan dan arahan terperinci untuk wakil-wakil badan penjaga, sementara itu adalah mustahil untuk mengadakan dialog dengan mereka. Sekiranya kriteria seragam dicipta untuk badan-badan perwalian dan pengaman, bilangan undi yang tidak adil akan berkurang, dan keluarga dengan mudah boleh mendapatkan pinjaman gadai janji pada kadar 6% setahun.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan