Kembali ke USSR: Rusia mengembalikan tapak semaian untuk kanak-kanak berumur bawah satu tahun

Di Rusia, mereka memutuskan untuk kembali ke pengalaman Soviet dalam menganjurkan tapak semaian untuk bayi. Kemudian anda boleh memberi anak itu di tapak semaian dari 2-3 bulan. Kumpulan nurseri pertama di mana ia akan mungkin untuk melampirkan kanak-kanak dari 2 bulan ke setahun akan dibuka pada hari-hari akan datang di Wilayah Khabarovsk.

Berdasarkan tadika kampung Sunny dirancang untuk menjalankan eksperimen. Sekiranya pengalaman itu dianggap berjaya, taska tersebut akan mula dibuka di seluruh negara.

Organisasi kumpulan tersebut memerlukan pegawai dan pendidik sikap dan perhatian khusus. Premis ini memerlukan peralatan yang berasingan: meja ubah perlu dipasang di bilik-bilik yang berubah-ubah, supaya ibu bapa dapat dengan selesa memancing anak itu, meletakkannya sebelum pergi ke luar, dan melepaskan ketibaan di tadika.

Mereka juga memasang tenggelam dan skrin di dalam bilik persalinan agar kanak-kanak itu dapat diadakan. prosedur kebersihan yang diperlukan.

Di ruang permainan untuk kanak-kanak, playpens dipasang, dan di dalam bilik tidur bayi dipisahkan oleh sekatan sehingga enam bulan supaya kanak-kanak yang lebih tua tidak mengganggu tidurnya.

Ia telah memutuskan untuk meninggalkan kumpulan untuk bayi di USSR selepas keputusan Majlis Menteri-menteri Soviet ditubuhkan pada tahun 1980-an. tinggalkan untuk menjaga kanak-kanak sehingga satu setengah tahun. Hingga ke hari ini wanita berada di cuti bersalin hanya 56 hari sebelum melahirkan dan sama selepas melahirkan.

Atas permintaan mereka, anda boleh mengambil tiga lagi bulan bercuti yang tidak dibayar. Oleh itu, kanak-kanak dalam enam bulan atau lebih awal pergi ke tadika, kerana ibu bapa terpaksa bekerja.

Hari ini, tiada siapa yang mengusir wanita untuk pengeluaran, tetapi kebanyakannya mempunyai keinginan dan keperluan kewangan seawal mungkin. kembali bekerja.

Ini adalah keinginan wanita-wanita yang telah diambil kira di peringkat Kerajaan Persekutuan Rusia, wilayah-wilayah disyorkan untuk memikirkan organisasi kumpulan nurseri untuk kanak-kanak yang sangat muda.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan