Gen menyelesaikan semua: di Rusia mereka membuat pusat perubatan untuk diagnosis genetik

Di Rusia, melancarkan projek "Genetico". Ia melibatkan penciptaan pusat penjagaan kesihatan baru - diperibadikan.

Ini bermakna itu Pendekatan kepada rawatan penyakit akan berubah - dari umum kepada individu. Ia dirancang untuk merawat kanak-kanak dan ibu bapa mereka hanya selepas semua risiko dan komplikasi yang mungkin dapat dikenalpasti dengan kaedah diagnosis genetik.

Setiap orang mempunyai genocode sendiri di Bumi. Ia mengandungi maklumat mengenai semua penyakit yang mungkin timbul pada kanak-kanak semasa hidup. Adalah maklumat ini yang akan menjadi asas untuk memerhatikan bayi dari kelahirannya yang sangat.

Di pusat perubatan baru, ibu bapa di masa depan yang merancang kehamilan mungkin menjalani apa yang dipanggil pemeriksaan preconception. Ia akan menghalang perkembangan penyakit dan keadaan tertentu dalam kanak-kanak, yang mana ia boleh mewarisi dari ibunya dan ayahnya.

Periksa sudah hamil.

Pemeriksaan seperti itu akan mempunyai kelebihan terhadap prenatal tradisional, yang mana Kementerian Kesihatan hari ini disyorkan untuk semua ibu yang akan datang. Pemeriksaan baru akan membenarkan dalam tempoh yang lebih awal untuk mengenal pasti senarai yang lebih besar tentang kemungkinan keabnormalan genetik janin.

Jenis penyelidikan terakhir - pemeriksaan neonatal. Ia akan membolehkan untuk mengenal pasti penyakit dan kecenderungan kepada mereka dalam bayi yang baru lahir.

Pembukaan pusat-pusat perubatan di hampir semua wilayah Rusia dijadualkan pada penghujung tahun ini.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan