Segalanya berada di bawah kawalan: Rusia telah mengumpulkan penarafan aplikasi yang paling berguna untuk mengawal ibu bapa

Perkhidmatan kawalan ibu bapa, serta aplikasi mudah alih di Rusia telah diuji dengan teliti.

Hasilnya, Roskachestvo boleh membuat kedudukan aplikasi terbaikyang membantu ibu dan bapa menjejaki pergerakan anak-anak mereka dan aktiviti mereka di Internet untuk keselamatannya sendiri. Di samping itu, perkhidmatan yang berkaitan melindungi kanak-kanak dari kandungan berniat jahat dan "bukan anak-anak".

Setiap permohonan dibandingkan dengan piawaian yang dibangunkan di Rusia, dan penarafannya diperolehi, termasuk 6 jawatan.

Jumlah telah disahkan 11 perkhidmatan yang paling populartertanam dalam iOS dan Android.

Apabila menilai, pakar Roskoschestvo mengambil kira 24 kriteria pemilihan, yang kebanyakannya pengesahan berkenaan fungsi, dan 4 kriteria - cek keselamatan.

Dalam istilah yang lebih mudah, para pakar menilai sejauh mana tetapannya dilindungi dengan kata laluan, sama ada mungkin untuk mengesan sejarah panggilan, sama ada lokasi kanak-kanak itu mudah dijejaki, dan sama ada telefon atau tablet kanak-kanak itu boleh dikunci untuk masa tertentu, misalnya pada waktu malam dan semasa sekolah.

Bagi setiap parameter, tambah beberapa mata.

Akibatnya, penarafan kelihatan seperti ini:

  • Kaspersky SafeKids (untuk Android);
  • Kidslox (untuk Android);
  • Kawalan Ibu Bapa Pagar Mudah Alih (untuk Android);
  • KasperskySafeKids (untuk iOS);
  • Kidslox (untuk iOS);
  • Kawalan ibu bapa asal iOS.

Perkhidmatan dan aplikasi ini disyorkan oleh Roskuschestvo untuk mengawal ibu bapa untuk anak-anak mereka dan tinggal di Internet.

Walau bagaimanapun, ia harus dikatakan itu tiada aplikasi yang popular telah menerima penarafan maksimum Roskachestva, kerana tidak ada satu perkhidmatan dengan set lengkap semua fungsi yang diperlukan.

Soalan mengenai kesesuaian penggunaan aplikasi dan perkhidmatan sedemikian menyebabkan banyak kontroversi dalam masyarakat. Pakar dalam bidang psikologi kanak-kanak mendakwa bahawa kanak-kanak moden, yang jauh dikawal oleh ibu bapa mereka, tetap saja akan mencari cara untuk melarikan diri.

Pakar psikologi mengesyorkan berunding dengan anak itu, meyakinkannya. Kemudian dia akan dibentuk rasa tanggungjawabdan tiada kawalan diperlukan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan