Ibu seterusnya: Di Rusia, saudara-mara akan dibenarkan tinggal bersama pesakit dalam rawatan intensif

Dalam bacaan pertama di Duma Negeri, undang-undang itu telah diluluskan, tidak sabar menunggu di masyarakat.

Ini adalah dokumen yang membolehkan saudara-mara sepatutnya bersama saudara-mara mereka di unit rawatan rapi hospital Rusia. Ini amat penting bagi ibu bapa kanak-kanak yang sakit. Sebelum ini, walaupun ibu tidak dapat sampai ke bayi, jika dia berada dalam rawatan intensif. Doktor berkata ia tidak dibenarkan.

Perubahan tersebut dipakai dalam Bahagian 1 Perkara 79 Undang-undang Persekutuan "Mengenai Asas Perlindungan Kesihatan Warga".

Pindaan itu akan membolehkan bukan sahaja ibu dan bapa, tetapi juga saudara-saudara terdekat dan wakil sah pesakit untuk melawatnya dalam rawatan intensif.

Namun, prosedur lawatan itu diserahkan kepada "parlimen" oleh pihak berkuasa tempatan. Ia mesti diterima dan didokumenkan oleh parlimen wilayah, wilayah dan republik.

Hari ini, undang-undang mempunyai kata-kata yang agak kabur, yang menyatakan bahawa hospital harus "mewujudkan syarat untuk melawat"Tetapi kata-kata ini tidak semestinya mewajibkan pengurusan hospital untuk memberikan lulus ke unit rawatan intensif, walaupun kita bercakap mengenai ibu bapa dan anak kecil mereka yang sakit.

Di Duma Negeri, mereka menegaskan bahawa anak-anak yang berada dalam penjagaan intensif yang paling memerlukan kehadiran seorang ibu dan ayah.

Pakar menjangkakan rang undang-undang itu akan lulus bacaan kedua dan ketiga secepat mungkin. Dalam isu ini, ahli parlimen ternyata sangat bulat.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan