Rusia akan menguji perkhidmatan unik untuk mencari kanak-kanak yang hilang

Megafon, bersama-sama dengan pakar-pakar dari Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri Rusia, melancarkan ujian ujian perkhidmatan yang direka untuk mencari kanak-kanak yang hilang.

Intipati platform dikurangkan kepada penentuan lokasi terakhir kanak-kanak yang menggunakan teknologi analisis "data besar".

Dalam amalan ia sepatutnya berfungsi seperti ini:

  1. Pihak polis menyediakan pembawa dengan data kanak-kanak yang hilang - nama pertama, nama belakang, foto, umur, dan anggaran lokasi terakhir;
  2. Operator telekom mengenalpasti pelanggan yang, mungkin, boleh terletak pada masa yang ditetapkan, dekat dengan tempat ini;
  3. Pelanggan-pelanggan ini dihantar mesej dengan gambar-gambar bayi, mungkin mereka telah melihatnya, dan seseorang akan dapat mengingat sesuatu.

Platform ini dipanggil "Carian Megaphone".

Bagi Rusia, perkhidmatan ini adalah unik.

Tetapi secara umum, di dunia platform sedemikian berjaya berfungsi. Sebagai contoh, di Amerika Syarikat, menghantar maklumat mengenai anak yang hilang telah dilancarkan dan bekerja dengan terperinci terkecil. Dalam masa 15-20 minit selepas permohonan ibu bapa kehilangan kanak-kanak itu, pelanggan pengendali selular mula menerima gambar bayi yang hilang itu.

Akibatnya, seringkali "pecundang" ditemui dalam beberapa jam..

Berapa lama masa yang diambil untuk melaksanakan rantaian tindakan yang dirancang di negara kita masih belum jelas. Ia akan menjadi terkenal apabila keputusan ujian perkhidmatan carian diumumkan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan