Kedua-duanya terlibat: di Rusia mereka menawarkan untuk mengeluarkan sijil kepada keluarga besar kepada kedua ibu bapa

Pasport keluarga besar - dokumen khas yang mengesahkan status keluarga. Mereka ditawarkan untuk memberi bukan sahaja kepada ibu, seperti yang dilakukan hari ini, tetapi juga kepada ayah, kerana dia dengan cara tertentu juga terlibat dalam keluarga besar.

Cadangan ini dibuat oleh ahli-ahli Majlis Persekutuan.

Di bawah undang-undang yang ada, kedua-dua ibu bapa mempunyai hak yang sama, dan oleh sebab itu ayah mesti mempunyai paspor sebuah keluarga besar setanding dengan ibu.

Apa yang akan diberikan dalam amalan? Seorang bapa yang akan mempunyai pasport seperti itu di tangannya dengan foto sendiri akan mendapat faedah yang diberikan kepada ibu bapa dengan banyak anak - jadual bercuti, di beberapa kawasan - diskaun untuk perjalanan dalam pengangkutan, dll. Senarai manfaat di setiap rantau mungkin berbeza, selagi ia ditubuhkan oleh undang-undang tempatan.

Peruntukan mengeluarkan pasport untuk keluarga besar akan dimasukkan ke dalam undang-undang persekutuan mengenai status keluarga besar di Rusia, yang kini sedang dirangka berdasarkan arahan kepala negara Vladimir Putin.

Membuat dokumen, menurut anggota Majlis Persekutuan, adalah tugas yang sangat sukar. Di setiap rantau di sebuah negara besar, terdapat sesuatu yang istimewa yang ditawarkan pihak berkuasa tempatan kepada keluarga yang mempunyai banyak anak. Tugas senator adalah untuk menganalisis semua langkah dan mengambil nota yang paling berjaya untuk merumuskan undang-undang persekutuan.

Bil selesai akan dikemukakan kepada mahkamah pakar menjelang Disember. Ia sudah dianggap bahawa ini akan menjadi yang paling bercita-cita undang-undang draf terkini - Dia mungkin memerlukan pindaan bukan sahaja kepada Kanun Keluarga Persekutuan Rusia, tetapi juga Kanun Cukai, Kanun Buruh, Kanun Sivil dan Kanun Pentadbiran..

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan