Di Rusia, ia dicadangkan untuk memperkenalkan penalti untuk meninggalkan kanak-kanak di dalam kereta

Kod Kesalahan Pentadbiran boleh ditambah dengan artikel baru mengenakan denda besar untuk meninggalkan kanak-kanak di dalam kereta.

Cadangan ini dibuat oleh Andrei Shibaev, timbalan pengerusi komiti keselamatan Moscow City Duma. Pegawai modal memutuskan untuk menyediakan draf dan menyerahkannya kepada rakan-rakan dari Duma Negeri.

Tiga tahun lalu, bekas ombudsman kanak-kanak, Pavel Astakhov menggesa pengenalan denda itu.

Tetapi hujah-hujahnya kemudian tidak pernah terdengar. Sekarang Rusia pada dasarnya menghadapi bahaya bagi bayi - ibu bapa semakin banyak meninggalkan bayi di dalam kereta ketika panas. Kanak-kanak terlampau panas, mengalami strok haba dan juga mati akibat panas. Pada musim sejuk, bayi yang tinggal di kabin boleh membeku.

Ia dirancang untuk menaikkan ibu bapa pemandu untuk 5,000 ringgit untuk setiap kes meninggalkan anak di kabin.

Hari ini, Kod Pentadbiran mempunyai artikel 12.8, yang melarang meninggalkan kanak-kanak di bawah umur 7 tahun di dalam kenderaan untuk masa letak kereta, tetapi tidak ada tanggungjawab berasingan untuk ini.

Liabiliti jenayah ditanggung untuk ibu bapa hanya sekiranya berlaku kematian seorang anak. Untuk mengurangkan bilangan kes tragis, dan mencadangkan untuk menguatkan hukuman.

Di negara-negara yang berlainan di dunia, berpuluh-puluh kanak-kanak mati setiap tahun, yang meninggalkan ibu bapa di tempat letak kereta mereka. Beberapa kereta baru, contohnya dari Hyundai, juga dilengkapi dengan sistem pengenalan penumpang khas. Sekiranya orang dewasa cuba menutup kereta dengan kanak-kanak di dalamnya, penggera tidak akan membenarkannya.

Di Novosibirsk, orang yang lewat untuk menyelamatkan bayi dari kabin kereta asing pada bulan Julai - orang boleh mendapatkan bayi dengan memecahkan gelas dengan kapak.

Sebulan sebelum ini, di salah satu kasino Poland, seorang lelaki ditangkap, yang secara bersemangat memainkan perjudian ketika anaknya meninggal dunia dalam keadaan panas di sebuah kereta terkunci di tempat letak kereta berhampiran sebuah pertubuhan perjudian.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan