Di Rusia, ia dicadangkan untuk melanjutkan cuti orang tua dari tiga tahun ke tempoh yang tidak ditentukan

Pakar-pakar Pakar Popular Rusia (ONF) telah mencadangkan agar wanita terus mengambil cuti orang tua untuk wanita.

Pada masa yang sama mereka menawarkan untuk membayarnya. Cuti yang lebih panjang hendaklah menghitung wanita yang anaknya tiada tempat di tadika.

Mekanisme ini ditawarkan agak mudah: kanak-kanak berumur tiga tahun, ibu pergi ke tadika di tempat kediaman, menerima penolakan jika tidak ada tempat, keengganan disokong oleh suatu perakuan. Bantu wanita itu membawa ke tempat kerja dan mendapat percutian tambahan.

Cadangan itu dihantar kepada Timbalan Perdana Menteri Tatiana Golikova. Ia dirancang bahawa inisiatif akan dimasukkan ke dalam projek nasional "Demografi", yang sedang dibangun sesuai dengan "Keputusan Mei" Presiden Vladimir Putin.

Kod buruh Persekutuan Rusia hari ini menjamin ibu atau bapa meninggalkan penjagaan kanak-kanak sehingga 3 tahun. Yang pertama dan setengah tahun, bayaran itu dicajkan dalam jumlah 40% daripada pendapatan ibu bapa, satu dan setengah tahun setiap bulan, pampasan sebanyak 50 rubel bermula.

Memperoleh manfaat dari satu setengah hingga tiga tahun dari 50 rubel hingga 7-9 ribu rubel mencadangkan untuk menaikkan Kementerian Buruh. Soalan ini sedang dijalankan. Ia tetap menentukan masa bercuti.

Hari ini, 272,000 kanak-kanak di seluruh negara sedang menunggu giliran di tadika.

Di Ulan-Ude, ibu-ibu berumur tiga tahun yang tidak di tadika menulis surat rasmi kepada pemerintah daerah, di mana berjanji untuk tidak mempunyai anak sehingga pihak berkuasa menyusun antrian panjang di institusi prasekolah.

Sementara itu, di New Zealand, Perdana Menteri Jasinda Ardern pergi bekerja enam minggu selepas melahirkan. Ketua Kabinet berusia 37 tahun dan pergi melahirkan hampir dari tempat kerja, dia menolak perintah itu. Ini menjadikannya wanita kedua dalam sejarah dunia yang melahirkan semasa tempoh berkuasa tinggi.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan