"Mary Poppins, selamat datang!": Dari tahun ini pengasuh profesional akan muncul di Rusia

Tahun ini akan mula berkuat kuasa baru-baru ini dibuat standard profesional untuk pengasuh.

Untuk bekerja sebagai pengasuh, seorang wanita perlu menjalani latihan khas. Dalam kes ini, adalah wajar bahawa pemohon mempunyai pengalaman dalam pendidikan tadika, pedagogi atau perubatan.

Sebagai sebahagian daripada kursus persediaan untuk masa depan, Mary Poppins akan diajar untuk menyediakan rawatan perubatan pertolongan cemas, serta memberikan pengetahuan yang besar bukan sahaja dalam fisiologi, tetapi dalam psikologi zaman kanak-kanak yang berbeza.

Pada peringkat kedua projek di Rusia akan diwujudkan pendaftaran tunggal pengasuh profesional yang dipanggil.

Pekerja yang memenuhi piawaian profesional akan dimasukkan ke dalamnya, dan ibu bapa yang ingin menyewa pengasuh kepada anak mereka akan dapat mengakses pangkalan data dan menyemak semua maklumat mengenai orang yang mereka minati.

Kementerian Tenaga Kerja menekankan bahawa standard profesional adalah nasihat. Sebagai eksperimen, ia akan "diuji" di beberapa wilayah, selepas itu ia akan diperkenalkan di seluruh negara.

Semua pengasuh akan dibahagikan kepada empat kategori.

Pekerja kategori pertama dapatkan kemahiran untuk menjaga dan menjaga bayi dan bayi. Pengasuh bayi kategori kedua akan terlibat dalam kanak-kanak dari 1 hingga 3 tahun. Pakar pakar kategori ketiga dapatkan hak untuk bekerja dengan kanak-kanak prasekolah dan pelajar yang lebih muda.

Kategori keempat Pengasuh adalah yang paling luar biasa. Pekerja-pekerja ini akan dapat menjaga kanak-kanak kurang upaya dan kanak-kanak kurang upaya dari mana-mana umur.

Latihan untuk pelajar wanita akan dianjurkan berdasarkan institusi pendidikan perubatan dan pedagogi di setiap rantau.

Hari ini di Rusia tidak ada standard untuk pengasuh; setiap orang yang menginginkannya pergi ke kerja sedemikian, dan ini sering berubah tragedi. Kes kematian yang tidak disengajakan dan pembunuhan kanak-kanak secara sengaja oleh pengasuh, pemusnahan dan pembulian pekerja wanita seperti itu terhadap bayi mendapat publisiti yang luas.

Yang pertama dimasukkan dalam eksperimen ialah wilayah Vologda, Ulyanovsk dan Republik Bashkortostan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan