Di Rusia, akan menjadi pengasuh negara untuk keluarga berpendapatan rendah

Di negara kita, ia dirancang untuk mewujudkan institut pengasuh negara untuk kanak-kanak dari keluarga berpendapatan rendah. Ini dilaporkan oleh Pesuruhjaya Hak Kanak-kanak di bawah Presiden Persekutuan Rusia Anna Kuznetsova.

Bilangan aduan yang dia terima dari keluarga tersebut melebihi semua had yang munasabah. Oleh itu, terdapat keperluan untuk menyelesaikan masalah menyediakan pengasuh percuma untuk keluarga tanpa sebarang bayaran untuk membayar perkhidmatan pembantu tersebut untuk membesarkan anak.

Kesejahteraan keluarga tersebut tidak boleh menjadi lebih baik sehingga ibu terpaksa tinggal di rumah dengan bayi. Dia boleh pergi bekerja, tetapi dia tidak membayar untuk seorang pengasuh untuk seorang kanak-kanak.

Projek yang akan memberikan bantuan percuma kepada keluarga tersebut, telah menerima nama Babysitter Sosial. Di sesetengah kawasan di Rusia, beliau sudah pun bekerja dalam mod perintis dan dibiayai setakat ini daripada dermawan swasta dan belanjawan serantau.

Projek All-Russian mungkin dalam masa terdekat.

Pengasuh negeri percuma akan direkrut dari kalangan guru, pekerja perubatan, dan ahli psikologi kanak-kanak. Pertukaran buruh dan Kementerian Buruh akan terlibat dalam pemilihan profesional dan latihan lanjutan pengasuh.

Membayar kerja pakar akan dari belanjawan. Nannies dengan pendidikan pedagogi atau sosial akan bekerja dengan bayi yang sihat dari keluarga berpendapatan rendah, di mana ibu dan ayah perlu bekerja hampir untuk hidup. Tetapi pengasuh perubatan akan duduk dengan kanak-kanak kurang upaya yang memerlukan penjagaan khas.

Keluarga yang boleh bergantung kepada semua kriteria untuk bantuan negara tersebut akan ditentukan oleh badan-badan kebajikan sosial penduduk Rusia.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan