Berapa hobi hari ini: di Rusia ia dikira berapa banyak ia akan menelan belanja orang tua dan bahagian dalam tahun sekolah 2018-2019 yang baru

Di Rusia, mereka mengira berapa banyak ibu dan ayah sanggup membelanjakan untuk pendidikan tambahan anak-anak mereka untuk tahun akademik. Rata-rata di negara ini, jumlahnya adalah 25 ribu rubel untuk sembilan bulan tahun sekolah.

Pengiraan mudah telah menunjukkan bahawa purata keluarga Rusia, walaupun kejatuhan pendapatan dan kenaikan harga, terus melabur dalam masa depan kanak-kanak, dalam perkembangan harmonisnya. Jumlah keluarga yang dibelanjakan setiap bulan untuk tujuan ini adalah 2756 Rubles.

Dianggarkan bahawa pada tahun akademik ini, harga bagi kelas di kalangan, sekolah dan sekolah muzik akan kekal pada tahap tahun akademik terakhir, jika terdapat pertumbuhan, hanya dalam had inflasi - tidak lebih daripada 8%.

Yang paling mahal adalah bahagian olahraga. Di samping membayar untuk latihan, ibu bapa mengambil tanggungjawab untuk membeli peralatan sukan yang diperlukan untuk anak itu, membayar perjalanan ke pertandingan dan pertandingan, penginapan, makanan untuk kanak-kanak dalam perjalanan.

Di antara semua jenis sukan kanak-kanak, menurut Rosstat, yang paling mahal adalah di sekolah hoki, di bahagian tenis, di bahagian gimnastik berirama dan skating angka.

Sekolah-sekolah muzik, studio seni, studio vokal menelan ibu bapa mereka sedikit, tetapi di sini semua bergantung kepada betapa mahal cat dan bahan untuk ibu bapa kerja kreatif akan dibeli untuk anak mereka.

Dari 1 September, di beberapa wilayah, sebagai eksperimen, ia dirancang untuk memperkenalkan sijil untuk pendidikan tambahan.

Ibu bapa dan anak-anak akan dapat menentukan diri mereka yang mana pelatih atau guru muzik pergi.

Guru yang akan menikmati kecintaan pelajar dan ibu bapa mereka akan dapat menerima gaji yang lebih tinggi. Sebahagian kos induk untuk bahagian dan bulatan akan ditebus dengan menggunakan sijil.

Menurut kaji selidik sosiologi dan ekonomi, di Moscow dan Vladivostok, pendidikan tambahan yang paling mahal adalah di mana ibu bapa membelanjakan kira-kira 7,000 rubel sebulan untuk kegiatan ekstrakurikuler untuk anak-anak. Bahagian paling murah dan sekolah pendidikan kanak-kanak tambahan berada di Mordovia dan Saratov. Perbelanjaan ibu bapa di rantau ini berada pada tahap 2000 rubel setiap bulan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan