Ibu bapa "untuk": orang dewasa di Rusia menyokong idea untuk mengharamkan telefon pintar di sekolah

Telefon pintar tidak mempunyai tempat di sekolah. Alat elektronik mereka dan lain-lain mesti diharamkan untuk digunakan dalam institusi pendidikan. Pendapat ini dinyatakan oleh 73% orang Rusia dewasa. Pandangan pendapat umum mengenai masalah pembakaran telah dilakukan oleh VTsIOM (Pusat Penyelidikan Pendapat Umum All-Russian).

Pada masa yang sama, kira-kira 70% ibu bapa menyatakan kepercayaan tegas bahawa larangan itu akan membawa kepada peningkatan dalam prestasi kanak-kanak.

Melarang telefon pintar, tablet dan inovasi teknikal lain di ibu bapa sekolah menawarkan kanak-kanak dari semua peringkat umur - dari graduan pertama kepada graduan.

Menghairankan, idea pengharaman disokong oleh kedua ibu bapa dan mereka yang tidak mempunyai anak sama sekali.

Hanya 17% responden menjawab bahawa larangan tidak akan mengubah apa-apa dalam keadaan semasa.

Menteri Pendidikan Rusia, Olga Vasilyeva, mengubah fikirannya mengenai isu ini beberapa kali.

Setahun yang lalu, beliau menegaskan pengenalan larangan umum terhadap alat di sekolah. Tahun ini, pegawai itu berkata dia tidak mempunyai apa-apa terhadap kehadiran telefon pintar pelajar, tetapi mencadangkan sekolah-sekolah itu untuk melengkapkan loker individu untuk menyembunyikan tablet atau telefon pintar sebelum permulaan pelajaran dan mengambil di rehat.

Adalah diketahui bahawa idea untuk menyekat penggunaan alat-alat khususnya dan komunikasi selular secara umum untuk kanak-kanak disokong di Kementerian Kesihatan. Tetapi setakat ini rang undang-undang yang sama belum diserahkan kepada ahli parlimen untuk dipertimbangkan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan