Rangsangan untuk melahirkan lebih banyak: di Rusia mereka merancang untuk membayar geran kepada keluarga besar dan memberi kereta

Keluarga Rusia menaikkan 8 atau lebih kanak-kanak kecilboleh mula membayar geran tunai presiden.

Jumlah pembayaran boleh 70 ribu Rubles. Di samping itu, keluarga besar seperti itu harus ada kereta yang luas dan berfungsi, sebagai contoh, 11 tempat duduk "Gazelle NEXT". Ini akan membolehkan seluruh keluarga, tanpa mengalami kesulitan dengan pengangkutan kanak-kanak, pergi bercuti, dalam lawatan atau bahkan membeli-belah.

Langkah-langkah sokongan sedemikian telah dihantar untuk dipertimbangkan oleh Presiden Rusia Vladimir Putin.

Inisiatif ini dimulakan oleh ahli lembaga penyeliaan Institut Demografi, Migrasi dan Pembangunan Wilayah.

Kereta berbilang tempat duduk yang mewah dan pemberian itu bukan senarai lengkap manfaat yang ditawarkan.

Di samping itu, keluarga besar dijemput sepenuhnya dikecualikan daripada bayaran untuk perkhidmatan perumahan dan perkauman.

Jika dua "hadiah" yang pertama dirancang untuk dijadikan persekutuan, maka wilayah harus membantu dengan pembayaran untuk kemudahan perumahan dan umum.

Semua keluarga sedemikian sepatutnya pada akaun peribadi dengan ketua rantau ini.

Vladimir Putin telah berulang kali berhujah bahawa melahirkan anak harus disokong di semua peringkat; tugas negeri yang paling penting.

Mengimbas kembali ini, penulis inisiatif itu juga termasuk dalam cadangan mereka sebagai klausa dalam menyediakan keluarga besar bahan binaan untuk bangunan rumah dan memperuntukkan mereka dari giliran plot tanah untuk pembinaan.

Inisiatif yang dicadangkan perlu dipelajari oleh ketua negara, yang kemudiannya akan diserahkan kepada pembuat undang-undang.

Pada akhir bulan Mei, Dmitry Medvedev, bagi pihak Kerajaan Rusia, menyatakan bahawa tidak lama lagi akan menjadi status perundangan keluarga besar.

Dan Pengerusi Majlis Persekutuan Valentina Matvienko melaporkan sehingga akhir tahun 2018 akan muncul dan kira-kira undang-undang mengenai keluarga besar, yang dijangka termasuk cadangan di atas. Benar, dengan pelarasan yang mungkin.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan