Kanak-kanak tidak mempunyai tempat di sana: di Rusia ia dirancang untuk menguatkan penalti kerana melibatkan kanak-kanak dalam perhimpunan dan tindakan haram

Duma Negeri Persekutuan Rusia akan mempertimbangkan draf undang-undang untuk menguatkan tanggungjawab untuk menarik kanak-kanak dan remaja untuk tindakan dan perhimpunan yang berlaku tanpa kebenaran.

Kumpulan timbalan, yang mencadangkan pindaan kepada undang-undang semasa, menyatakan bahawa undang-undang harus melindungi kanak-kanak bawah umurLagipun, berada di tempat perhimpunan yang tidak dibenarkan, mereka berada dalam bahaya yang serius.

Sekiranya penganjur tindakan itu adalah entiti undang-undang, ia dirancang untuk mengurusnya setengah juta rubel.

Jika "instigator" adalah individu, penalti akan dari 30 hingga 50 ribu rubel. Hukuman itu, menurut rang undang-undang itu, boleh digantikan dengan kerja wajib sehingga 100 jam atau penangkapan pentadbiran selama 15 hari.

Pegawai-pegawai yang "memimpin" perhimpunan tidak sah atau berkumpul di tempat awam akan membayar denda untuk kanak-kanak menghadiri acara itu. dari 50 hingga 100 ribu rubel.

Untuk membetulkan pelanggaran dan membuat laporan akan menjadi pegawai polis. Untuk mempertimbangkan isu hukuman - hakim.

Rang undang-undang itu disokong oleh Pesuruhjaya Hak Kanak-kanak, Anna Kuznetsova, yang menyatakan bahawa ia tidak dapat diterima "memanipulasi minda anak".

Natalia Poklonskaya, timbalan pengerusi Jawatankuasa Duma Negeri mengenai Keselamatan dan Pencegahan Rasuah, sepenuhnya bersetuju dengannya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan