Rusia bercadang untuk menukar pesanan komunikasi kanak-kanak dengan ibu bapa yang bercerai

Timbalan-timbalan Duma Negeri Rusia memutuskan menukar perintah komunikasi anak dengan ibu bapa, jika mereka bercerai dan hidup secara berasingan.

Satu rang undang-undang telah dihantar untuk dipertimbangkan oleh ahli parlimen, yang mencadangkan penggunaan pindaan kepada artikel 66 Kod Keluarga Persekutuan Rusia. Mereka menjelaskan dan menambah keterangan kaedah komunikasi ibu bapa yang tinggal berasingan dengan anak-anak, serta tetapkan masa minimumyang diketepikan untuk kanak-kanak untuk berkomunikasi dengan ibu bapa yang tinggal secara berasingan selepas perceraian.

Ahli Parlimen percaya bahawa bapa atau ibu yang, selepas pembubaran perkahwinan itu, tidak tinggal berdekatan dengan anak-anak, mesti berkomunikasi dengan anak sekurang-kurangnya 3 jam seminggu. Oleh itu, menurut Duma Negeri, adalah mungkin untuk melindungi hak kanak-kanak dan ibu bapa mereka untuk komunikasi tanpa gangguan.

Lagipun, bekas hanya boleh menjadi pasangan, ibu bapa dan anak-anak bukanlah bekas.

Timbalan menteri yakin bahawa jiwa kanak-kanak menderita jika kanak-kanak itu tidak mempunyai peluang untuk melihat ibu bapa untuk masa yang lama, yang, oleh nasib nasib, keluar dari bulatan keluarga dan kini hidup secara berasingan. Di samping itu, amalan kehakiman di Rusia penuh dengan kes apabila ibu bapa yang tinggal bersama kanak-kanak itu mula menyalahgunakan hak-hak mereka dan sangat menyekat komunikasi anak dengan ibu bapa kedua semata-mata atas pendirian mereka sendiri dan kerana kesalahan peribadi.

Pindaan kepada Kod Keluarga akan membantu dengan cepat mempertahankan hak-hak mereka di mahkamah, serta mengurangkan bilangan tindakan undang-undang, kerana tidak setiap ibu bapa secara sedar menyekat komunikasi antara bekas suami dan anak itu, mengetahui bahawa dia terlalu melanggar undang-undang negara.

Jika diterima pakai, pindaan itu akan berkuat kuasa mulai Januari 2019.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan