Di Rusia, akan membatalkan komisen bank dengan bayaran untuk anak pertama

Kerajaan Rusia telah meluluskan dan menyokong sepenuhnya rang undang-undang yang dikemukakan kepada Kabinet mengenai pemansuhan komisen bank untuk operasi dengan bayaran untuk keluarga pada kesempatan kelahiran anak pertama.

Maklumat mengenai ini muncul hari ini di portal rasmi Kabinet Menteri di negara ini.

Dokumen ini akan bermanfaat untuk menambah artikel Undang-undang Persekutuan No. 3, yang mengawal pembayaran faedah bulanan kepada keluarga Rusia dengan anak-anak.

Sebelum ini, untuk semua urus niaga dengan elaun kanak-kanak untuk anak sulung (pemindahan atau pengeluaran tunai), bank mengambil yuran sebagai peratusan jumlah tersebut. Bayaran sedemikian untuk perkhidmatan perbankan daripada faedah kanak-kanak bulanan diiktiraf sebagai haram, yang dibatalkan di peringkat negeri di semua rantau di negara ini.

Langkah sedemikian, pada pendapat timbalan Duma Negeri yang menyediakan draf undang-undang, serta anggota Kabinet Menteri yang meluluskan draf ini, akan membantu meningkatkan jaminan sosial keluarga yang membesarkan anak.

Elaun baru, yang disebut ibu bapa sebagai "elaun anak pertama," mula dibayar kepada semua orang yang melahirkan atau menerima anak. dari 1 Januari 2018.

Ia bertujuan untuk keluarga yang dikelaskan sebagai memerlukan, sehingga anak itu mencapai umur satu setengah tahun. Di setiap rantau, faedahnya berbeza kerana ia dikenakan pada kadar satu minimum sara hidup untuk kanak-kanak. Jumlah manfaat purata kebangsaan ialah 10,500 rubel.

Undang-undang mengenai pelantikan elaun tersebut ditandatangani pada Disember tahun lalu oleh Presiden Vladimir Putin, yang mana elaun itu juga sering dipanggil "presiden".

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan