Di Rusia, membuka Shaolin mereka sendiri - anak-anak di Buryatia akan dilatih dalam tradisi purba rahib Buddha

18 Ogos akan dibuka di Buryatia Analog pertama Rusia biarawan Buddha Shaolin. Projek ini ditanam dan dilaksanakan dalam Persatuan Orang-orang Buddha dari Rusia.

Biara dalam gaya Cina purba, dengan pagodas dan datsan akan dibuka di rantau Mukhorshibirsky republik itu. Ia akan mempunyai sekolah seni mempertahankan diri purba sendiri.

Ia dirancang untuk membesarkan kanak-kanak di biara dalam tradisi terbaik amalan Shaolin.

Untuk latihan dirancang untuk diambil kanak lelaki berumur 10 hingga 16 tahun. Di samping belajar dengan tuan-tuan seni mempertahankan diri yang terkenal, kanak-kanak akan mempelajari falsafah, agama, kesusasteraan dunia, dan bahasa asing.

Pada mulanya ia akan menjadi datsan, tetapi selepas enam bulan, tinggal di sebuah biara akan menaiki pesawat.

Rusia Shaolin terletak antara kampung-kampung Narsatui dan Bom.

Shaolin adalah sebuah biara terkenal di pusat China. Tradisinya diketahui jauh di luar Kerajaan Tengah.

Dari segi menaikkan anak - anak lelaki, para biksu Buddha agak tegas, tetapi adil dan berperikemanusiaan.

Peraturan asas ialah seorang pahlawan tidak boleh membunuh, dia mesti mempertahankan dirinya, menggunakan pengetahuan dalam bidang perubatan dan anatomi.

Kanak-kanak diajar untuk bermeditasi, mengekalkan kesihatan fizikal dan rohani mereka. Dalam bahasa Cina, Shaolin mengambil kanak-kanak 4 hingga 6 tahun. Pelajaran pertama kanak-kanak bermula pada waktu pagi dan berlangsung tiga jam - dari 4 hingga 7 pagi. Semua pelajar mempunyai ketaatan yang ketat, mereka melayani diri mereka sendiri.

Mereka memahami asas-asas alam semesta, prinsip-prinsip kebijaksanaan dan keadilan, pendekatan yang munasabah terhadap kehidupan dan orang-orang di sekeliling mereka, belajar mengawal diri dan tubuh mereka.

Pada akhir kursus, setiap budak lelaki boleh mengamalkan amalan perubatan kuno, serta berjalan di kaca, kuku dan tidak mengubah postur selama beberapa jam. Mereka diajar untuk melindungi orang yang lemah dan memerlukan bantuan, tidak melewati ketidakadilan dan kejahatan yang sedang terjadi.

Apabila mencapai umur majoriti, pelajar Shaolin boleh pilih jalan hidup anda - ada yang pergi ke dunia dan memilih mana-mana profesion, yang lain kekal di biara selama-lamanya dan terus berkembang semangat mereka.

Sekarang tradisi kuno Shaolin akan disediakan untuk kanak-kanak Rusia.

Adalah diketahui bahawa beberapa graduan sebenar biara Cina, serta para biarawannya yang aktif, akan menjadi guru dan mentor di Buryat Shaolin.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan