Mentors: Di Rusia, pelancaran projek baru "Unarmiya" untuk anak-anak yatim

Anna Kuznetsova, Pesuruhjaya Hak Kanak-kanak di bawah Presiden Rusia, hari ini secara rasmi mengumumkan bahawa di negara ini memulakan projek All-Russian "Mentoring".

Dalam rangka kerja, semua anak yatim yang dibesarkan di rumah anak yatim dan sekolah asrama akan diambil di bawah "penjagaan" anggota gerakan Yarmarmia.

Unarmeytsy menjadi mentor dan "chef", mereka akan membantu anak-anak yatim lebih menarik untuk menghabiskan masa lapang mereka, dan juga memilih profesion yang sesuai untuk diri mereka sendiri.

Kuznetsova menegaskan bahawa tindakan itu bukan satu kali, satu masa, ia adalah permulaan pendekatan bersepadu sistematik untuk mengiringi anak-anak yang melampaui ambang rumah anak yatim atau sekolah asrama dan "agak kalah di dunia besar."

Sebelum diumumkan pada skala nasional, projek Mentoring telah diuji di sembilan wilayah di Rusia.

Pergerakan pario tentera "Yunarmiya" ditubuhkan oleh Kementerian Pertahanan pada tahun 2016.

Sejak itu, beliau telah disertai ratusan ribu lelaki. Mereka menyedari bahawa penyertaan dalam gerakan membantu pembangunan peribadi dan bimbingan vokasional. Sekarang bala bantuan sedang menunggu tentera muda dalam barisan - banyak anak yatim inginIa tidak mudah untuk bercakap dengan mentor, tetapi juga menjadi salah satu daripada mereka..

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan