Di Rusia, kadar kelahiran mula jatuh - mengapa?

Rosstat menyatakan dengan penyesalan itu kadar kelahiran di Rusia telah menurundan agak gigih.

Antara bulan Januari dan Jun tahun ini, kadar kelahiran menurun sebanyak 4.7%, dan kadar kematian meningkat dengan serta-merta sebanyak 0.7%. Data ini dibandingkan dengan petunjuk yang sama tahun lalu.

Sepanjang tahun setengah, 782 ribu bayi dilahirkan di hospital-hospital bersalin Rusia, manakala pendaftaran negeri di negeri ini mencatatkan kematian 946 ribu orang dalam tempoh yang sama.

Di sesetengah kawasan, jumlah bayi baru lahir pada tahap yang sama tahun lepas. Kadar kelahiran masih kurang stabil di Moscow dan rantau ini, di ibu negara utara, di Krasnodar dan Tatarstan.

Tetapi di Bashkortostan, di Siberia dan di Ural, mereka mula melahirkan dengan ketara kurang.

Alasan masih ditetapkan oleh pakar, tetapi alasan yang dipanggil dipanggil ketidakpastian kewanganLagipun, pendapatan hampir tidak berkembang, tetapi harga semakin meningkat, dan dengan cepat. Tidak mengetahui apa yang akan berlaku esok, ramai pasangan umur pembiakan membuat keputusan menangguhkan kelahiran seorang kanak-kanak, walaupun semua langkah sokongan negara untuk keluarga dengan anak-anak yang sedang berkuatkuasa.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan