Di Rusia, boleh melarang surga bayar

Untuk melarang bayaran untuk perkhidmatan ibu pengganti telah dicadangkan oleh timbalan Duma Negeri Vitaly Milonov. Dia menyediakan rang undang-undang mengenai larangan surga dalam perdagangan di negara ini. Ia menyatakan bahawa perkhidmatan ini tidak dikawal oleh negara dan boleh disamakan kepada jualan anak-anak.

Hari ini di Rusia, surrogacy tidak dikawal oleh undang-undang, dan perjanjian yang sedia ada bukanlah perjanjian jenis berbayar.

Oleh itu, rangka kerja yang jelas perlu diwujudkan di mana perkhidmatan ibu pengganti akan berlaku, tetapi wanita tidak akan dapat mengenakan bayaran untuk perkhidmatan mereka. Dalam erti kata lain, bentuk teknologi pembiakan dibantu harus menjadi sukarela, dan sama ada seorang saudara atau kawan rapat yang berminat untuk membantu, bukan dalam menghasilkan wang, akan dapat bertahan untuk pasangan steril.

Rang undang-undang juga menyediakan larangan pengiklanan perkhidmatan surrogacysebagai bertentangan dengan etika dan moral awam. Di samping itu, dokumen itu membayangkan definisi yang jelas tentang status undang-undang pihak-pihak kepada kontrak.

Jika undang-undang diluluskan, maka "pelanggan" (ibu bapa biologi) akan membayar hanya kos wanita yang menetap - pada pemeriksaan, pada makanan, pada vitamin, pada melahirkan anak. Bentuk imbuhan lain akan dilarang oleh undang-undang dan akan didakwa.

Keperluan sosial yang kuat akan ditubuhkan untuk ibu bapa berpotensi, yang akan dinyatakan dalam Kod Keluarga.

Adalah dicadangkan untuk melarang penggunaan ibu-ibu pengganti perkhidmatan untuk lelaki tunggal (seperti yang dilakukan oleh Philip Kirkorov), boleh menggunakan perkhidmatan tersebut hanya pasangan atau wanita tunggal.

Pelanggaran dicadangkan untuk dihukum mengikut rangka kerja pengawalseliaan yang sedia ada: anak akan ditarik balik oleh negara, dan pihak-pihak akan menanggung tanggung jawab jenayah dan pentadbiran untuk mengedar orang.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan