Untuk vaksinasi - ganjaran: di Rusia mereka mahu menggalakkan ibu bapa yang pada masa ini membuat vaksin pencegahan kepada anak-anak mereka

Majlis Persekutuan menawarkan untuk menggalakkan ibu bapa yang kerap membuat anak-anak mereka meletakkan vaksin pencegahan.

Merangsang vaksinasi kanak-kanak pertama kali ditawarkan "cambuk" - penalti untuk keengganan. Sekarang mereka telah memutuskan untuk bertindak "roti halia" - adalah dicadangkan untuk memberi penghormatan kepada ibu-ibu teladan dengan baucar ke sanatorium.

Oleh kerana penentang vaksin, pertumbuhan campak dan batuk kokol hampir dua kali ganda. Doktor mengaitkan fakta ini dengan penolakan ibu bapa dari vaksinasi, khususnya, dengan DPT.

Seperti yang dirancang oleh senator, ibu bapa yang telah melakukan semua vaksinasi sepanjang tahun mengikut Kalendar Imunisasi Kebangsaan, pakar pediatrik akan dapat mengeluarkan sijil di mana keluarga akan dapat mendapatkan tiket ke sanatorium kanak-kanak atau sanatorium untuk tinggal bersama jika anak kecil.

Vaksinasi di negara kita secara sukarela, mereka hanya disyorkan oleh doktor. Tetapi pakar tidak menasihati untuk menolak. Jika kanak-kanak tidak mempunyai tanda-tanda perubatan untuk menarik diri dari vaksinasi, vaksin akan membantu melindungi dia dari jangkitan yang paling berbahaya.

Di Finland, keluarga kehilangan manfaat kerana enggan diberi vaksin, di Itali mereka dipenjarakan dan didenda.

Rusia memutuskan untuk pergi dengan cara yang berbeza, kerana kaedah hukuman, menurut senator, tidak akan memberi manfaat kepada anak-anak, dan berehat di laut atau di hutan pain akan menjadi insentif yang berguna untuk melakukan vaksin pada waktu.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan