Berus, tampal, telefon: Rospotrebnadzor memberitahu ibu bapa bagaimana untuk mengumpul kanak-kanak untuk berehat di kem

Pada malam kempen kesihatan musim panas, Rospotrebnadzor diterbitkan cadangan terperinci untuk ibu dan bapa untuk mengumpul kanak-kanak di kem musim panas. Pakar jabatan percaya bahawa orang dewasa diwajibkan memberitahu anak tentang peraturan hidup bersama anak-anak lain.

Ini, menurut doktor kebersihan, terutamanya kebimbangan kebersihan diri.

Ibu bapa yang akan meletakkan kanak-kanak itu dalam beg perjalanan untuk beberapa pasangan akan melakukan perkara yang betul. lebih banyak stokin dan seluar pendek daripada biasa. Lebih baik menyimpan dengan seluar yang berubah daripada mengambil beberapa model seluar atau skirt dengan anda.

Doktor kebersihan mengingatkan bahawa perlu menyediakan anak gigitan serangga - musim panas dijangka panas, yang bermaksud nyamuk dan kutu akan lebih aktif.

Ibu dan ayah bukan sahaja harus membeli penghisap serangga dan parasit untuk kanak-kanak, tetapi juga menunjukkan bagaimana dan dalam kuantiti apa yang mereka harus digunakan, kerana penggunaan berlebihan penghalau dan krim boleh menyebabkan alahan yang teruk.

Rospotrebnadzor teringat bahawa mengambil dengan mereka limun, jus, makanan kalengan dan kek dengan mentega atau krim lain adalah dilarang sama sekali.

Makanan ini Rugi dengan cepat, penggunaannya boleh menyebabkan keracunan makanan pada kanak-kanak, dan jika anak itu juga murah hati dan berkongsi dengan rakan-rakan, maka keracunan akan menjadi meluas.

Doktor kebersihan disyorkan untuk membekalkan kanak-kanak itu cara komunikasi (melalui telefon), tetapi sebaiknya memilih model paling sedap dan tidak mahal yang anda tidak merasa kasihan kerana kalah, "mendermakan" kepada pencuri secara tidak sengaja.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan