Rospotrebnadzor memberitahu bagaimana untuk memilih kanak-kanak hadiah Tahun Baru manis

Rospotrebnadzor pada malam Tahun Baru mengeluarkan cadangan memo mengenai pemilihan hadiah Krismas yang manis untuk kanak-kanak. Pakar menasihatkan untuk membeli hanya set yang termasuk gula-gula dan kue. dengan kandungan minimum aditif makanan, pengawet dan lemak homogen. Komposisi boleh didapati di dalam bungkusan. Sekiranya tidak ada maklumat yang berkaitan pada kotak atau kotak yang direka secara festif, anda tidak sepatutnya membeli satu set.

Juga, pakar Rospotrebnadzor teringat bahawa produk seperti biji aprikot dan kacang adalah alergen yang kuat, dan oleh itu gula-gula dengan mereka untuk makanan bayi tidak sesuai.

Pakar jabatan menasihatkan ibu bapa untuk meninggalkan karamel dan gula-gula kerana banyak pewarna di dalamnya. Antara lain, tidak perlu memasukkan gula-gula dengan kandungan alkohol yang lebih tinggi daripada 0.5% etanol dalam set kuih-muih.

Sekiranya mainan disediakan di dalam dada, ia mestilah dalam pakej berasingan supaya tidak ada hubungan dengan makanan.

Tidak semua rantaian runcit Rusia dan kilang-kilang yang kini membentuk kit manis untuk Tahun Baru mematuhi keperluan ini, dan oleh itu kawalan ibu bapa tidak akan berlebihan. Talian langsung mula bekerja di laman web jabatan, dan para pakar akan dapat menjawab pertanyaan mengenai bagaimana memilih hadiah, pokok Krismas dan atribut Tahun Baru yang lain.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan