Mengadu dan mencadangkan: Rospotrebnadzor mengumumkan pelancaran hotline All-Russian mengenai makanan kanak-kanak di tadika dan sekolah

Sebelum akhir tahun akademik seterusnya, Rospotrebnadzor secara tradisional dibuka Talian Makanan Makanan Semua Rusia di tadika dan institusi pendidikan.

Dari 18 hingga 25 Mei di setiap rantau negara, pakar jabatan akan menasihati semua orang mengenai keperluan yang dikenakan ke atas kantin di sekolah dan tadika.

Ibu, ayah, datuk nenek boleh Mengadu tentang makanan yang berkualiti rendah atau buat cadangan sendiri mengenai organisasi proses penting ini.

Semua cadangan dan komen akan dianalisis dan disahkan oleh CPS dan akan menjadi asas rancangan pekerjaan untuk tahun sekolah baru.

Pertubuhan memberi makan kanak-kanak di tadika dan sekolah diberi perhatian khusus, keperluan jabatan kepada penganjur makanan sedemikian sangat ketat. Pada tahun ini, pakar pergi ke sekolah dan tadika untuk membuat sampel makanan siap sedia dan produk awal untuk penyelidikan di makmal.

Bagi pelanggaran undang-undang dalam penyediaan makanan untuk tahun lepas sekolah, beberapa ratus sekolah dan tadika didenda untuk jumlah keseluruhan lebih 43 juta Rubles.

Selalunya keperluan undang-undang kebersihan dilanggar. di tadika, sedikit kurang - di sekolah, dan hanya 4% daripada kes pelanggaran yang dikesan di sekolah menengah khusus.

Di setiap rantau semasa minggu akan berfungsi talian telefon berasingan.

Anda boleh mengetahui nombor untuk menghubungi pakar makanan bayi di laman web Pejabat Rospotrebnadzor di setiap rantau yang berasingan di Persekutuan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan