Melahirkan melalui telefon: di Tatarstan, suami lahir dari isterinya mengikut arahan operator penyelamat

Malam tadi tidak mudah bagi pengendali perkhidmatan penyelamat Tatarstan. Mereka terpaksa di telefon untuk mengarahkan lelaki yang bingung yang isterinya mula melahirkan sekitar pukul 3 pagi.

Pasangan itu tidak jauh dari kampung Kuyuki, Ambulans tidak dapat sampai kepada mereka dengan cepat. Istilah penghantaran belum tiba, wanita itu mempunyai 38 minggu kehamilan, dan dia merancang untuk melahirkan hanya selepas dua minggu. Tetapi kanak-kanak itu memutuskan bahawa dia harus dilahirkan sekarang.

Suami yang bingung dan takut melakukan perkara pertama yang datang ke kepalanya - dipanggil perkhidmatan kecemasan 112 dari telefon bimbit anda.

Mengetahui bahawa perkhidmatan ambulans tidak dijangka dalam masa terdekat, pengendali perkhidmatan 112 mengetuai proses generik, memberi arahan lelaki yang jelas - bagaimana dan bagaimana untuk melakukannya, bagaimana untuk membantu bayi dilahirkan, sementara pengendali dari semasa ke semasa terpaksa menenangkan suami panik, kerana dia mempunyai saraf.

Menurut kakitangan Kementerian Situasi Kecemasan di rantau ini, amalan ini untuk perkhidmatan 112 adalah sesuatu yang baru; sebelum ini, tidak seorang pun pengendali perlu melakukan penghantaran dalam masa nyata dalam jarak jauh.

Pengendali itu, tidak mengharapkan pengetahuannya sendiri dalam kebidanan akan cukup, menghubungi doktor stesen ambulan Kazan. Persidangan itu membantu mendapatkan nasihat yang tepat daripada seorang pakar dan memberi mereka kepada suami yang terkejut dengan wanita itu dalam buruh.

Anak itu dilahirkan dengan sihat, kuat, terasa hebat. Ibu juga berada dalam keadaan sempurna dan terkejut dengan kawalan diri dan ketenangan pasangannya. Selepas bersalin dengan bayi itu kemudiannya dibawa ke pusat perinatal di Hospital Klinik Republikan.

Doktor menyatakan bahawa kelahiran telah diterima mengikut peraturan, walaupun pada hakikatnya mereka berlaku di rumah. Keadaan wanita dan kanak-kanak itu tidak menggalakkan apa-apa kebimbangan.

Walau bagaimanapun, tidak dilaporkan bagaimana perasaan ayah yang baru dibuat. Isterinya bimbang bahawa selepas mengalami tekanan, lelaki itu tidak akan dapat pulih, kerana dia mempunyai hati yang lemah.

Wartawan di Kazan tidak bertemu dengan ayah. Lelaki itu diminta menangguhkan komunikasi untuk kemudian, kerana dia "memerlukan rehat."

Seorang lelaki juga boleh menambah galeri penghormatan peserta kelahiran yang paling luar biasa. Ia hari ini telah mengumpulkan banyak cerita yang hebat.

Oleh itu, di Baltiysk di rantau Kaliningrad, seorang wanita melahirkan empat kali ganda sebelum doktor tiba hanya dalam masa 4 minit, dan penduduk Novokuznetsk, berusia 73 tahun, menjadi datuk 103 kali. Penduduk berusia 34 tahun di UK itu melahirkan melalui siaran dalam talian di Twitter. Siaran berlangsung selama 13 jam, dan bayi menjadi bintang internet yang sebenar. Di Amerika Syarikat, seorang gadis yang memulakan kelahiran prematur ketika dia berada di sebuah hotel dalam perjalanan perniagaan, memanfaatkan pelajaran dari YouTube dan dapat menjadi tuan rumah buruh sendiri.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan