Ibu bapa seluruh dunia mengeluh tentang permainan untuk kanak-kanak, di mana terdapat banyak kata-kata kotor

Ibu dan bapa dari negara yang berbeza membunyikan penggera - Aplikasi dalam talian Roblox, yang dimainkan oleh kanak-kanak, dipenuhi dengan kandungan tidak senonoh.

Permainan ini adalah alternatif kepada Minecraft, tetapi ia dibuat secara eksklusif untuk pengguna terkecil.

Setiap pengguna dalam aplikasi boleh membuat dunia mereka sendiri, didiami dan didiami. Ini diambil kesempatan oleh beberapa pengguna, nampaknya orang dewasa, yang mencipta pornomiry dan membuat video yang sesuai.

Oleh itu, kanak-kanak ditunjukkan adegan intim di mana tidak ada kemaluan peserta, atau proses persetubuhan itu sendiri tidak ditutup dan tidak terhad.

Untuk sebab tertentu, hosting video YouTube tidak memadam atau menutup mata kanak-kanak.

Sebelum ini, beberapa ibu bapa dari UK, Israel, dan Jerman mengadu bahawa watak-watak permainan anak-anak mereka dalam aplikasi ini telah diperkosa oleh watak-watak permainan pemain lain. Ibu dan bapa sekarang memerlukannya tutup platform atau jelaskan kandungan yang tidak diingini.

Aduan sudah berminat Roskomnadzor dan penguatkuasaan undang-undang. Sementara itu, prosiding sedang dijalankan, ibu bapa sendiri dapat melindungi kanak-kanak dari kekejaman dan keganasan seksual. Perhatikan apa yang dimainkan anak anda di komputer. Lakukan sekarang.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan