Ibu bapa akan dapat mengetahui apa yang dilakukan anak dalam tadika dalam talian

Di Vladivostok, mereka memulakan eksperimen berani dengan melengkapkan tadika dengan kamera dan sistem pengawasan video. Sistem ini akan membolehkan ibu bapa menggunakan telefon bimbit pada bila-bila masa, log masuk dan lihat apa yang dilakukan oleh kanak-kanak dan bagaimana dia berkelakuan.

Jika sebelum kamera dipasang terutamanya untuk perlindungan untuk mengetahui sama ada segala-galanya teratur dalam bangunan, kini cara yang baik untuk mengawal ibu bapa.

Chambers disiplin semua orang. Dan pengalaman pertama membuktikannya.

Nannies dan penjaga telah menjadi lebih bertanggungjawab, mereka memahami bahawa ibu bapa dapat melihat apa yang berlaku pada bila-bila masa melalui Internet. Kanak-kanak itu sendiri juga berkelakuan lebih berdisiplin daripada sebelumnya, kerana mereka juga diberitahu bahawa ibu dan ayah melihat segala-galanya. Ibu bapa sendiri telah menjadi lebih tenang.

Pengurusan pendidikan di Vladivostok menyatakan bahawa pengalaman itu diiktiraf agak berjaya. Setakat ini terdapat kamera di sepuluh institusi pendidikan pra-sekolah, tetapi tidak lama lagi mereka merancang untuk melengkapkan anak-anak sekolah di Primorye.

Kementerian Pendidikan Rusia menyatakan dan mencatatkan pengalaman Vladivostok dan kini berhasrat untuk menawarkannya kepada semua wilayah di negara ini.

Mewujudkan pemantauan video percuma bagi seorang kanak-kanak dan tinggal di institusi prasekolah adalah amalan yang baik yang membantu bukan sahaja untuk menyelesaikan isu-isu baru muncul dengan cepat, tetapi juga untuk mengelakkan situasi konflik.

Kini ia masih memutuskan untuk mendapatkan dana untuk projek itu. Pada masa ini, dianggapkan bahawa melengkapkan taman-taman dengan kamera dan menyambungkannya ke satu sistem tunggal perlu dibiayai secara bersama oleh rantau dan bajet persekutuan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan