Ganjaran untuk kanak-kanak: ibu bapa murid dan pingat dianugerahkan dengan bonus tunai sebanyak 10 ribu Rubel

Ibu bapa yang menaikkan pelajar cemerlang dan pingat selepas tamat pengajian dari sekolah atau tahun sekolah, di Wilayah Altai telah memperuntukkan sejumlah besar hadiah daripada belanjawan serantau.

Di bawah pengagihan anugerah untuk membesarkan anak-anak yang sangat baik adalah keluarga besar sahaja. Jumlah pihak berkuasa tempatan telah membelanjakan untuk mempromosikan ibu dan bapa 2.5 juta Rubles.

Pada tahun ini, 929 keluarga menerima bayaran, di mana kanak-kanak lulus dari setahun atau sekolah pada "lima".

Saiz bayaran adalah berbeza, mereka bergantung kepada usia kanak-kanak. Oleh itu, ibu bapa pelajar cemerlang dari sekolah rendah menerima hanya 1 ribu Rubles, ibu dan bapa pelajar sekolah menengah (dari kelas 5 hingga 9) - 3 ribu Rubles setiap satu.

Anugerah terbesar diterima oleh ibu bapa graduan yang menamatkan sekolah sebagai "cemerlang" dan dianugerahkan medali - mereka diberi 10 ribu rubel untuk pendidikan yang layak bagi anggota masyarakat baru.

Anugerah menarik seperti itu telah wujud di Wilayah Altai selama lebih dari tujuh tahun. Kawasan lain menonton amalan ini dengan minat yang besar, tetapi jauh dari semua orang masih belum mengambil keputusan untuk mengambil inisiatif itu.

Walau bagaimanapun, di Wilayah Altai dari tahun ke tahun terdapat peningkatan jumlah pelajar cemerlang, pencapaian tinggi mengikut keputusan peperiksaan dan pemenang negeri yang bersatu. Terdapat insentif.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan