Pendaftaran kanak-kanak yang dilahirkan melalui IVF akan menjadi lebih mudah.

Duma Negeri berhasrat untuk mempertimbangkan rang undang-undang yang menjelaskan hak-hak dalam Kod Keluarga Persekutuan Rusia wanita tunggal dan mereka yang tidak berkahwin, untuk pendaftaran bayi yang dilahirkan sebagai hasil penggunaan kaedah teknologi pembiakan dibantu - IVF.

Perundangan Persekutuan menetapkan bahawa di Rusia kaedah rawatan kemandulan dibenarkan, di mana beberapa peringkat pembuahan dan pembangunan embrio berlaku keluar dari tubuh ibu - dari segi makmal embriologi.

Penggunaan telur penderma dan spermatozoa, sel-sel crystreserved dan embrio, ibu surrogate juga dibenarkan.

Di bawah undang-undang yang ada hari ini, pasangan, yang berkahwin dan tidak berdaftar sebagai suami dan isteri, serta lelaki atau wanita tunggal, boleh menggunakan IVF.

Kod Keluarga, pada gilirannya, membayangkan bahawa hak untuk direkodkan sebagai ibu bapa adalah untuk berkahwin dengan Russiayang saling bersetuju dengan IVF.

Wanita tunggal yang menjadi ibu kepada anak-anak ECO, serta pasangan yang tinggal dalam perkahwinan sivil, dengan demikian mengalami kesulitan dengan mendaftarkan anak. Seperti halnya surrogacy, yang tidak dilarang, tetapi jelas dan tidak diatur.

Ternyata Kod Keluarga melanggar hak kategori tertentu ibu bapa.

Draf undang-undang, yang dirancang untuk dipertimbangkan dalam masa terdekat, bertujuan untuk menghapuskan ketidakkonsistenan dan percanggahan perundangan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan